چگونه در زندگی انگیزه داشته باشیم ؟ | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

چگونه در زندگی انگیزه داشته باشیم ؟

مقدمه

انگیزه برای انسان مانند سوخت برای ماشین

تا حالا دیده اید که خودرویی بدون اینکه سوخت داشته باشد حرکت کند؟ انسان نیز بدون انگیزه نمیتواند به سمت اهداف خود حرکت کند تا زمانی که فردی انگیزه کافی نداشته باشد نمیتواند رویاها و یا اهدافش را به واقعیت زندگیش تبدیل کنید.

اگر فردی در دستیابی به موفقیت ناکام میماند دلیلش کمبود استعداد یا مهارت نیست بلکه مهم ترین اصل موفقیت یعنی انگیزه را ندارد. اگر فردی انگیزه نداشته باشد پس از مدتی تلاش شروع به بهانه گیری میکند و از دست یابی به هدفش نا امید میشود. داشتن انگیزه و دانش میتواند بدون چون و چرا شما را به موفقیت برساند.

انگیزه چیست؟

در فرهنگ فارسی عمید برای وصف و معنی کردن لغت انگیزه نوشته شده است: “آنچه که کسی را به کاری برانگیزاند” این بهترین تعریفی است که میتوان از انگیزه داشت. اما اگر بخواهیم تعریف کاملی از انگیزه داشته باشیم باید بگوییم میزان انگیزه شما در کاری مشخص کننده میزان موفقیت شماست یعنی هر چه انگیزه بالاتری داشته باشید درصد موفق شدنتون بیشتره!

سادتر بگیم انگیزه یعنی علت یا سبب و همونطوری که میدونید ما در طول زندگی هرکاری رو که انجام میدیم علتی داره و تا زمانی که برای انجام کاری علت و انگیزه ای نداشته باشیم اون کار رو انجام نمیدیم.

به طور مثال کارگران ساعت ها کار میکنند به این انگیزه که در زمان معین شده حقوقشون رو دریافت کنند تا بتونند هدف های بزرگتری که در زندگی دارند رو به واقعیت تبدیل کنند و یا مایحتاج خود را تامین کنند. اگر هدفی نباشد انگیزه ای نیست و اگر انگیزه ای نباشد کاری صورت نمیگیرد.

 

درباره انگیزه تان مطالعه کنید

یکی از راه های مطالعه درباره انگیزه تان، شنیدن داستان های موفقیت دیگران است که مغز شما را وادار به تفکر می کند. البته ممکن است فکر کنید مثلا خواندن داستان کسی که موفق شده است 30 کیلو وزن کم کند، شما را مایوس می کند و حس کنید آدم بی عرضه ای هستید که نتوانسته اید حتی 5 کیلو وزن کم کنید؛ اما اگر حتی فرض کنیم این حرف تان درست باشد، باید احساسات منفی را از خودتان دور کنید و عزم تان را جزم کنید. می توانید حتی از همین افراد کمک بگیرید. اتفاقا همین طور داستان ها می تواند برای پیشرفت ترغیب تان کند و از بی تفاوتی نجات تان دهند.

به خودتان جایزه بدهید

بیایید صادق باشیم؛ اینکه سریع تر به نتیجه برسیم واقعا کافی نیست. سال ها طول می کشد تا از یک کسب وکار پول خوب به دست آورید. ماه ها طول می کشد تا به وزن دلخواه تان برسید و ممکن است خیلی طول بکشد تا واقعا به احساس خوشحالی در زندگی مان برسیم. اما چیزی که درباره اش حرف می زنیم، احساس رضایت و خشنودی فوری است. پس می توانیم این راهکار را استفاده کنیم:خودمان به خودمان پاداش بدهیم.حتما نباید فقط وقتی به هدف بزرگی می رسید به خودتان پاداش بدهید (حواس تان باشد جایزه مبهوت تان نکند، در هر صورت باید تا آخرش بروید) نقاط هدف تعیین کنید و به هرکدام که رسیدید به خودتان جایزه بدهید. 2 کیلو وزن کم کردید؟ عالی است! به خودتان یک جایزه بدهید، این به شما انگیزه می دهد چند کیلوی دیگر هم کم کنید. در امتحان بهترین رتبه را به دست آوردید؟ خیلی خوب است! خودتان را به یک شام عالی دعوت کنید. نیمه اول کتاب تان را تمام کرده اید؟ شگفت انگیز است! جایزه اش این است که بیرون بروید و خرید کنید.

همیشه خودتان را با خودتان مقایسه کنید نه با دیگران:

مقایسه خود با دیگران و اینکه نتیجه تلاشتان چه بوده و در چه جایگاهی قرار گرفته‌اید، کشنده انگیزه و قوه خلاقیت انسان است. همیشه افراد بی‌شماری هستند که از شما تواناترند و معدود افرادی هم هستند که از همه پیشی گرفته‌اند؛ هم از بعد مادی و هم معنوی، بنابراین فقط قوای خود را روی خود، برنامه‌ای که در پیش دارید و البته نتیجه‌ای که عایدتان می‌شود، متمرکز کنید و دریابید که چگونه می‌توانید برنامه‌ریزی ذهنی‌تان را بهبود ببخشید و به مرحله اجرا در آورید. بررسی مجدد نتایج حاصله نیز اهمیت زیادی دارد. با این کار شما می‌توانید اشتباه‌های گذشته را پیدا کرده و از تکرار مجدد آن یا انجام خطاهای مشابه جلوگیری کنید. یکی دیگر از مزایای بررسی مجدد نتایج به‌دست آمده، ایجاد انگیزه مضاعف است. درک این موضوع که حاصل تلاش‌های شما چه بوده و در چه جایگاهی قرار گرفته‌اید، توان و اشتیاق شما را چند برابر می‌کند و اغلب از موفقیت و پیروزی خود شگفت‌زده خواهید شد.

در مورد کاری که می‌خواهید انجام دهید، مطالعه کنید:

هنگامی که کاری را آغاز می‌کنید، درباره فرایند کار پژوهشی به‌عمل بیاورید. با این‌کار شما از میزان کاری که در پیش رو دارید و مشکلاتی که ممکن است با آن برخورد کنید، آگاه می‌شوید. گاهی اوقات توقع یا انتظار بی‌جا سبب کاهش انگیزه و هدر رفتن اشتیاق و جدیت اولیه فرد می‌شود. با مدیریت خواسته‌هایتان می‌توانید از هدر رفتن نیروی حاصله از اشتیاق جلوگیری کنید و انگیزه و توانایی‌هایتان را تا پایان کار حفظ کنید. دانستن این موضوع که بر سر کسانی که در موقعیت مشابه شما قرار داشته‌اند، چه آمده، چه مسیری را طی کرده و چه گام‌هایی برداشته‌اند، بسیار مفید و آموزنده است. می‌توانید با تلفیق روش انتخابی آنها و آنچه خود در ذهن دارید، روش کاری مناسبی را انتخاب و فعالیت خود را شروع کنید. این وضعیت میزان نگرانی‌های شما را کاهش می‌دهد و بهتر می‌توانید اوضاع کاری را تحت کنترل خود داشته باشید؛ چه از بعد احساسی و چه از بعد عملی، چون حداقل تا حدودی می‌دانید که دیگرانی که چنین راهی را رفته‌اند با چه وقایعی مواجه شده‌اند و این آگاهی از بعد احساسی و عملی سبب تشویق و دلگرمی شما می‌ شود.

قوه خلاقیت خود را به‌کار بگیرید:

 کاغذی را بردارید و در بالای کاغذ بنویسید که دوست دارید در چه زمینه‌ای فعالیت کنید. شاید هدف شما کسب درآمد بیشتر یا مبارزه با بیماری و به‌دست آوردن نهایت سلامتی باشد. اکنون ۲۰ روش، ایده یا عقیده در مورد موضوع مورد نظر بنویسید. سعی کنید ۱۰ایده دیگر به لیست خود اضافه کنید؛ البته همه این ایده‌ها مفید یا خوب نیستند. اکنون از قوه خلاقیت خود استفاده کرده و ایده‌هایی را که در رسیدن به هدف برای شما مفیدند، پیدا کنید. حسن این کار این است که نه تنها قوه خلاقیت خود را به‌کار گرفته‌اید، بلکه دریافته‌اید که تا چه حد خلاق هستید؛ هم انگیزه انجام کار را در خود زنده کرده‌ و هم از نظر روحی شرایط مناسبی برای خود فراهم کرده‌اید.

تجسم کنید

هر روز چند دقیقه بنشینید و تجسم کنید که هدف تان را به دست آورده اید. تمام مراحل را تجسم کنید؛ اهداف تان، نحوه انجام دادن شان، دستیابی به آنها و هر چیز خوب دیگری که به آنها مربوط است. حسی که دارید شبیه چیست؟ بعد از چند دقیقه بلند شوید. چه حسی دارید؟از تمام حواس تان کمک بگیرید. چه مزه ای و چه بویی حس می کنید؟ چه صدایی می شنوید؟ چه چیزهایی می بینید؟ چه چیز زندگی را بعد از رسیدن به هدف تان دوست دارید؟ کدام صفت ها برای توصیف این زندگی مناسب هستند؟ کار کردن روی کدام موارد و جزئیات، هدف تان را شفاف تر و دست یافتنی تر می کند؟ کجا هستید؟ در چه مرحله ای؟ چه می کنید؟ چطور به نظر می رسید؟ تمام اینها را تصور کنید و در ذهن تان مرور کنید. حالا چه حسی دارید؟ انگیزه یعنی همین!زندگی کوتاه است. امروز را آن طور که هست درک کنید و کارهایی را که می خواهید، انجام دهید. بجنبید و تنبلی نکنید! فردا هم کارهای دیگری برای انجام دادن وجود دارد.

گام هایی اساسی در ایجاد انگیزه

گام اول : متمرکز باشید

موقعی که ترسیده اید، فکر نکنید

به این مورد کاملا توجه کنید! همه ما می دانیم که افکار منفی بد هستند؛ اما اغلب اوقات حواس مان نیست که داریم به آنها پروبال می دهیم. همیشه فکرمان مشغول چیزهایی است که نمی خواهیم، این جمله برای تان آشنا نیست؟! بله اتفاقا این بدترین چیزی است که همیشه هم اتفاق می افتد؛ دقیقا روی چیزی متمرکزیم که نمی خواهیم. البته این مساله کاملا طبیعی است! اما ذهن ما از کجا باید بداند که ما به چیزی فکر می کنیم که نمی خواهیمش؟ پس باز هم به کار خودش ادامه می دهد و همان ها را به سمت خود می کشد؛ حتی اگر نخواهیم شان! از طرفی کدام تان کسی را می شناسید که برای چیزی که نمی خواهد تلاش کند؟ وقتی چیزی را نمی خواهید آیا برای رسیدن به آن تصمیم می گیرید؟! در نهایت تمام اینها دست به دست هم می دهد تا شما هیچ کاری نکنید.پس ترس به چند دلیل مضر است؛ اول اینکه شما را بی انگیزه می کند، هدف منفی چیزی نیست که شما برایش تلاش کنید. نکته بعدی این است که افکار منفی که از ترس می آیند، خسته کننده و طاقت فرسا هستند. «ترس» انرژی شما را کم می کند و در حالت نگرانی مداوم نگه تان می دارد و وقتی خسته و نگران باشید، بی انگیزه می شوید.
گام دوم :
اعتماد به نفس تان را بالا ببرید

نیمه پر لیوان را ببینید
مهم ترین چیزی که باید در این بخش به آن توجه کنید این است:بدانید چه چیزی ندارید و می خواهید به دستش بیاورید. واقع بین باشد و نواقص یا نداشته هایتان را بپذیرید. آن وقت است که می دانید چه می خواهید و می توانید به آنها فکر کنید. قبول دارم که این می تواند آغاز یک موج منفی باشد، خب بالاخره یاد نداشته هایتان می افتید! ممکن است شروع کنید به دلسوزی کردن برای خودتان، بی علاقه شوید، انگیزه تان را از دست بدهید و دیگر سمت چیزی نروید. چاره ای نیست، البته راه حل دارد.10 مورد از داشته هایتان و آنچه که دارید و برای شان سپاسگزارید، لیست کنید.

این کار را هر روز انجام دهید (تازه، هر چقدر بیشتر فکر کنید می فهمید چیزهای بیشتری دارید) روی آنچه که دارید تمرکز کنید، هرچیزی که ساخته اید و خودتان به دست آورده اید. همه اینها به افزایش اعتماد به نفس شما کمک می کند. اگر نگرشتان مثبت باشد با خودتان می گویید «من می تونم انجامش بدم». اگر به دستاوردهای گذشته تان نگاه کنید می بینید که واقعا می توانید. بنابراین انگیزه پیدا می کنید و رسیدن به هدف تان آسان تر می شود.

 
17 نکته مهم درباره ایجاد انگیزه

1. باخود قرار بگذارید

هنگامی که احساس می کنید علاقه ای به انجام کاری یا کارهایی ندارید، به خود بگویید که اگر این بخش کتاب را خواندم یا این گزارش ها را تمام کردم، می روم بیرون قدم می زنم و یک بستنی (یا هر چیز دیگری که به آن علاقه دارید) می خورم.

2. با انگیزه رفتار کنید

اگر بی حوصله اید و انگیزه کاری را ندارید، تصور کنید که سرشار از انگیزه اید. حسن این کار در این است که به محض شروع، آرام آرام احساس می کنید که شور و علاقه، حقیقتا در وجود شما زنده شده است.

3. تغییر زمان و مکان هدف ها

هدف های بزرگ و ویژه برای خود در نظر بگیرید. اهداف بزرگ تر نسبت به هدف های کوچک تر، انگیزه بیشتری در فرد به وجود می آورند. هدف بزرگ اثر بیشتر و عمیق تری دارد و می تواند منشأ انگیزه های قوی شود.

4. برنامه ریزی برای کارهای کوچک

یک کار کوچک را آغاز و به پایان برسانید؛ مثلا میز کارتان را تمیز کنید، یک قبض یا رسید را بپردازید و یا ظرف ها را بشویید. فقط نیاز به این دارید که کاری را آغاز کنید. وقتی این کار را تمام کردید احساس می کنید که آمادگی انجام کار های بعدی را هم پیدا کرده اید.

5. شروع از کارهای سخت و جدید

هنگامی که به کارهای روزمره خود فکر می کنیم به نوعی دچار نگرانی می شویم که چگونه این همه کار را انجام بدهیم. از سخت ترین کار شروع کنید. هنگامی که سخت ترین کار موجود در فهرست را شروع کرده و به پایان برسانید، احساس می کنید که بار سنگینی را از دوش تان برداشته اید.

6. یادآوری موفقیت ها

همواره به جای فکر کردن به شکست ها و ناکامی ها، موفقیت ها و کامیابی هایتان را به خاطر بسپارید. بهتر آن است که حتی با ذکر جزئیات آنها را یادداشت کنید؛ مراجعه به گذشته می تواند خاطرات خوبی را در شما زنده کند و انگیزه کار و تلاش را در وجود شما زنده نگه دارند.
 
7. راههای ایجاد انگیزه

اگر بی حوصله اید و انگیزه کاری را ندارید، تصور کنید که سرشار از انگیزه اید
 
8. محیط کار همراه با تفریح

به خاطر داشته باشید فضای کاری که خلق می کنید یا در برنامه ای که در نظر دارید، جایی هم برای کمی تفریح و شوخی در نظر بگیرید. با این کار انگیزه کافی برای انجام کار و به پایان رساندن آن خواهید داشت.

9. از شکست نهراسید

شکست را به عنوان نوعی اطلاعات مفید و ضروری و بخشی طبیعی از موفقیت بپذیرید. یکی از بسکتبالیست های مشهور (مایکل جردن) می گوید: بیش از 9هزار خطا داشتم و تقریبا 300بازی را باختم. 26مرتبه به من اعتماد کردند تا ضربه پیروزی را بزنم.

10. چرا این کار را انجام می دهید

اگر نمی دانید که به چه دلیل می خواهید چنین کاری را انجام دهید یا اینکه دلیل کافی برای انجام آن ندارید، پس خاتمه دادن آن برای شما بسیار مشکل خواهد بود. کاری را برگزینید که دلیل قوی و کافی برای انجام آن داشته باشید.

11. یادداشت هدف ها

هدف و منظور خود را از انجام آن فعالیت بنویسید، سپس آن را روی دیوار، رایانه، یا آینه بچسبانید. با این کار در طول روز، مراحل انجام کار را مرور می کنید و این آگاهی تداوم کار را برای شما آسان تر می کند.

12. مثبت اندیش باشید

بیاموزید که بیشتر اوقات مثبت اندیش باشید و یاد بگیرید که افکار منفی را قبل از آنکه سد راه شما باشند، از سر بیرون کنید. ممکن است که همه نتوانیم همیشه مثبت اندیش باشیم، اما باور کنید که بیشتر ما می توانیم این حس را در خود تقویت کنیم و مطمئنا این کار نتیجه کار را بهتر می کند.

13. کمتر تلویزیون تماشا کنید

آیا زیاد تلویزیون تماشا می کنید و عمرتان را پای تلگرام و فضای مجازی خرج می کنید؟ تلاش کنید روی دیگر زندگی راببنید و  که کمتر خود را درگیر اینترنت کنید. فعالیت های مورد علاقه خود را در زندگی واقعی دنبال کرده و با روش های خودتان انجام دهید.

14. تقسیم کارها به کارهای کوچک تر

وقتی پروژه بزرگی را در دست دارید، آن را به قسمت های کوچک تری تقسیم کنید، سپس بر روی نخستین بخش تمرکز کنید  و فعالیت خود را آغاز کنید و وقتی این بخش تمام شد، بخش بعدی را آغاز کنید. موفقیت کوچکی که در انجام بخش های اولیه به دست می آورید. دنبال کردن این روش نتیجه بخش است.

15. بالاتر از توان تان فکر کنید

آینده شما را توانایی ها و داشته های فعلی شما نمی سازد. توانایی های شما بیشتر از چیزی است که فکر می کنید. از تجربه ها کمک بگیرید و برای آینده برنامه ریزی کنید.

16. توانایی هایتان را پنهان نکنید

روشی که خودتان را معرفی می کنید، تاثیر زیادی در این که دیگران چطور شما را ارزیابی می کنند، دارد. افراط در تواضع بیشتر اوقات تاثیر مخربی دارد، اگر با تواضع نا بجا خودتان را دست کم گرفتید از این که دیگران هم شما را نادیده بگیرند تعجب نکنید. نشان دادن توانایی ها و قابلیت ها به صورت معقول لاف زدن نیست، بلکه آشکار سازی مهارت هایتان است. پس هیچ گاه خودتان را دست کم نگیرید. این افتخار نیست.

17. ساعت خود را نگاه کنید

شما همه روز های دنیا را در اختیار ندارید. زندگی کوتاه است، بنابراین امروز را دریابید و کاری را که می خواهید انجام دهید. فردا هم کار های دیگری برای انجام دادن وجود دارد.

سخن پایانی

انگیزه مجموعه‌ای از خیلی چیزهاست. شاید نوعی ترس، شاید هم نوعی میل شدید باشد. هر چیزی که یک موجود زنده را وادار به حرکت کند، نامش را می‌توانید انگیزه بگذارید. اما انگیزه اولین عنصر تشکیل‌دهنده‌ی رفتار در ما آدم‌هاست، وقتی می‌پرسیم فلان شخص چرا فلان کار را انجام داد؟ دنبال انگیزه‌ی او از رفتارش هستیم. انگیزه وادارمان می‌کند کاری را که واقعا دوست داریم انجام دهیم یا به هدفی که واقعا داریم برسیم، انگار کسی توی سرمان روی یک صندلی ننویی شیک نشسته است پایش را روی پایش انداخته، مقتدرانه تاب می‌خورد و هی می‌گوید: «فکر می‌کنم می‌تونی..»، « حتما هنوز می‌تونی…»، « مطمئنم انجامش میدی…» اما این مهم است که بفهمیم چگونه در خود انگیزه ایجاد کنیم و به هدف برسیم.

در این مقاله ما تمام سعی خود را انجام دادیم تا درباره انگیزه دادن به زندگی، با شما صحبت کنیم.  ممنون که همراه ما بودید امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت کافی را برده باشید.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.