ضررهای نگاه کردن به موبایل در شب | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

ضررهای نگاه کردن به موبایل در شب

تلفن همراه را در ساعات پایانی شب فراموش کنید

پژوهش‌ های صورت گرفته توسط محققان ژاپنی نشان می‌دهد نوجوانانی که در ساعات پایانی شب از تلفن همراه استفاده می‌کنند، در خطر ابتلا به مشکلات سلامت روان، از جمله بی‌خوابی و آسیب‌زدن به خود قرار دارند.

در مطالعات قبلی عنوان شده بود که نوجوانانی که دچار مشکلات خواب هستند، بیش از سایر همسالان خود در خطر صدمه به خود و افکار خودکشی قرار دارند. در این پژوهش، 18 هزار نوجوان دبیرستانی در ژاپن برای ارزیابی علائم اضطراب، افسردگی و وقوع افکار خودکشی و صدمه به خود مورد پرسش قرار گرفتند. همچنین ساعات خواب نوجوانان، زمان مکالمه یا ارسال پیام کوتاه با تلفن همراه پیش از خواب مورد بررسی قرار گرفت.

پژوهشگران عوامل موثر بر سلامت روان نوجوانان را مورد بررسی قرار داده و دریافتند که استفاده نادرست از تلفن همراه در ساعات پایانی شب مانند مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر بر سلامت روان تاثیر منفی می‌گذارد. ضعف سلامت روان و افکار خودکشی در نوجوانانی که اغلب پیش از خواب از تلفن همراه استفاده می‌کنند، بیش از سایر نوجوانان گزارش شده است.
به گفته محققان، تحریک مغز باعث تغییر ترشح ملاتونین به عنوان هورمون خواب می‌شود و به کیفیت خواب و استراحت شبانه صدمه می‌زند. هنوز علت دقیق بروز این مشکل مشخص نشده است، اما به نظر می‌رسد که مشکلات سلامت روان باعث بیدار ماندن تا دیر وقت و استفاده از تلفن همراه می‌شود.
محققان با این وجود تأکید می‌کنند که نمی‌توان ادعا کرد که استفاده از تلفن همراه در ساعات پایانی شب به تنهایی باعث بروز مشکلات سلامت روان یا بی خوابی در نوجوانان می‌شود و تحقیقات بیشتر در این زمینه باید صورت گیرد.پژوهشگران عوامل موثر بر سلامت روان نوجوانان را مورد بررسی قرار داده و دریافتند که استفاده نادرست از تلفن همراه در ساعات پایانی شب مانند مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر بر سلامت روان تاثیر منفی می‌گذارد. ضعف سلامت روان و افکار خودکشی در نوجوانانی که اغلب پیش از خواب از تلفن همراه استفاده می‌کنند، بیش از سایر نوجوانان گزارش شده است.
به گفته محققان، تحریک مغز باعث تغییر ترشح ملاتونین به عنوان هورمون خواب می‌شود و به کیفیت خواب و استراحت شبانه صدمه می‌زند. هنوز علت دقیق بروز این مشکل مشخص نشده است، اما به نظر می‌رسد که مشکلات سلامت روان باعث بیدار ماندن تا دیر وقت و استفاده از تلفن همراه می‌ شود.
محققان با این وجود تأکید می‌کنند که نمی‌توان ادعا کرد که استفاده از تلفن همراه در ساعات پایانی شب به تنهایی باعث بروز مشکلات سلامت روان یا بی خوابی در نوجوانان می‌شود و تحقیقات بیشتر در این زمینه باید صورت گیرد.

عارضه تاربینی و خشکی چشم در استفاده طولانی مدت از موبایل

سندرم دید کامپیوتر یا CVS از مشکلاتی است که از نگاه کردن به صفحه نمایش کامپیوتر یا گوشی های هوشمند حادث می‌شود و عوارضی همچون خشکی چشم، سردرد، تاربینی و نزدیک بینی را به همراه دارد.

باید بدانیم که ما به طورعادی 16 تا 20 بار در دقیقه پلک می زنیم اما هنگام نگاه کردن به صفحه موبایل فقط 6 تا 8 بار پلک می زنیم که این امر ممکن است عوارضی مانند خشکی چشم را به همراه داشته باشد.

موقعیت قرارگیری نامناسب گردن و دید ثابت در استفاده طولانی مدت از موبایل احتمال بروز سردرد را افزایش می دهد؛ همچنین حین استفاده از موبایل، ماهیچه های چشمی ثابت دیگر نمی توانند در فواصل مختلف متمرکز شوند و این مشکل شاید در آغاز موقتی باشد اما به مرور به صورت یک مشکل دائمی مانند تاربینی بروز پیدا می‌کند.

در همین حال تمرکز روی صفحه نمایش از فاصله نزدیک برای مدت طولانی باعث خشک شدن ماهیچه های چشمی و بروز عارضه ای به نام نزدیک بینی می شود که در حالت عادی این ماهیچه ها در فاصله 20 پایی متمرکز می شوند.

استفاده ممتد از موبایل و کم خوابی و تومورهای مغزی

تحقیقات نشان داده است که اشعه موبایل حدود 6 دقیقه خواب را عقب می اندازد و ممکن است باعث بروز تغییراتی در مراحل خواب شما شود. همچنین برخی بررسی ها حاکی از آن است که از تلفن همراه اشعه های غیریونی ساطع می‌شود و افرادی که بیش از 10 سال از این وسیله استفاده کرده باشند 50 درصد بیشتر در معرض ابتلا به تومورهای مغزی قرار دارند. حتی برخی از تحقیقات ارتباط بین اشعه های ساطع شده از گوشی های موبایل را با نوعی سرطان مغز به نام "گلیوما" ثابت کرده است.

آرتروز و بیماریهای ستون فقرات که در رده های سنی 40 و 50 سال مشاهده می شد امروزه برای کاربران موبایل از 15 سالگی و به دلیل وضعیت غلط نشستن در حین مکالمات مداوم بسیار شایع است.

افزایش خطر تومورها و سلامت

مسائل ذهنی بر طبق تحقیقات منتشر شده توسط مجله معتبر طب آمریکایی ، 50 دقیقه پرتو گوشی همراه، به طور مشهودی فعالیت های متابولیکی در مغز را افزایش می دهد و معلوم نیست که چه نتیجه ای در پی دارد. دکتر Magda havas، دارای مدرک دکتری و نویسنده ی شناخته شده در دنیا درباره ی این موضوع ، می گوید:خطر افزایش تومور، کاهش تعداد اسپرم ها، مشکلات رفتاری که در نوزادانی که مادرانشان در طول بارداری از گوشی همراه استفاده کرده اند، دیده شده است، خیلی آزاردهنده است و باید به عنوان یک عامل هشداردهنده در مورد چیز هایی که اتفاق خواهند افتاد، دیده شوند سپس با تعجب، ما می بینیم که بیشتر مضطرب هستیم ، بدخلق تر و نا آرام تر هستیم که همه به دلیل استفاده از گوشی همراه است.

خوابیدن کنار گوشی موبایل برای بدن ضرر دارد

بسیاری از مردم عادت دارند شب ها موقع خواب گوشی های موبایل خود را بالای سر و یا کنار خود قرار دهند. در طول سال های گذشته برخی از کارشناسان این موضوع را برای بدن مضر دانسته و برخی دیگر زیان این کار را در حد بالایی نمی دانند.

داره بهداشت کالیفرنیا به مردم هشدار داد باید عادت خطرناک خوابیدن در کنار گوشی هایشان را کنار بگذارند و آنها را در زمان استراحت چند متری دورتر از خود نگهدارند.

به گزارش دیلی میل، در گزارش این اداره تصریح شده تشعشعات تلفن های همراه برای انسان ها خطرناک است و شواهد قطعی وجود دارد که نشان می دهد تلفن های همراه می توانند عامل ابتلا به سرطان و به خطر انداختن سلامت روان و حتی آسیب زدن به دستگاه تولید مثل انسان باشند و بهداشت باروری را هم به خطر بیندازند.

تلفن همراه برای انتقال اطلاعات از علائم رادیویی فرکانس پایین استفاده می کند که می توانند برای سلامت انسان خطرناک باشند، به خصوص در زمانی که از تلفن همراه برای اتصال به اینترنت و بارگذاری فایل هایی با حجم بالا استفاده می شود.

اگر چه محققان هنوز نتوانسته اند ارتباط میان استفاده از تلفن همراه و ابتلا به برخی بیماری های خطرناک را با دقت و اطمینان بالا ثابت کنند، اما به نظر می رسد این خطر حداقل باید در مورد کودکان جدی گرفته شود.

بر همین اساس در زمان خواب گوشی باید چند متری دور از بدن انسان باشد تا خطر ابتلا به سرطان و آسیب دیدن به سیستم باروری انسان به وجود نیاید.

در گزارش یادشده همچنین توصیه شده کاربران باید برای کاهش خطر تشعشعات رادیویی تلفن های همراه آنها را حتی الامکان از بدن دورنگهدارند و در زمان مکالمه از بلندگو یا هدفون استفاده نمایند.

تشعشعات به اندام داخلی و سلول ها آسیب می زند

گوشی های همراه ،انرژی فرکانس رادیویی از آنتن هایشان منتشر می کنند، که یک نوع پرتو غیر یون ساز است ؛ بافت بدن ما، در قسمتی که به آنتن نزدیک تر است، این انرژی را جذب می کند.این نیروها، با میدان وابسته به نیروی مغناطیسی در بدن ما تداخل دارند و سلول ها، بافت و اندام بدن ما را از بین می برند.تحقیقات نشان می دهد که بدن ما با ساختن استحکامات ، با این پرتوها مقابله می کند غشای سلولی ضخیم تر می شود و در نتیجه مواد غذایی  موجود در رگ های خونی قادر نیستند که به آن ها برسند.آسیب به حس گر ،پروتئین روی دیواره ی سلولی می تواند موجب سوء عمل DNA شود.

نور آبی این وسایل می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را هم افزایش دهد

علاوه بر تنظیم چرخه خواب، ملاتونین یک آنتی اکسیدان قدرتمند برای توانایی بدن در مبارزه طبیعی با سرطان است. هنگامی که سطح ملاتونین سرکوب می‌شود، خطر ابتلا به سرطان و سایر بیماری‌ها افزایش می‌یابد.

اگر ملاتونین به مدت یک شب مختل شود، تهدیدی جدی نخواهد بود. با این حال، اگر شما به صورت مداوم از تلفن همراهتان در تاریکی استفاده کنید، خطرابتلا به افزایش التهاب و اختلال عملکرد سیستم ایمنی را به میزان قابل توجهی در خود افزایش می‌ دهید.

چگونگی فیلتر کردن نور آبی

افراد می‌ توانند از عینک آفتابی و عینک دیگری که برای فیلتر کردن نور آبی طراحی شده است، استفاده کنند.

همچنین محققان گفته‌اند ممکن است بین قرار گرفتن در معرض نور آبی و آب مروارید هم ارتباط وجود داشته باشد، اما تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

اگر نمی‌توانید تلفن را در شب خاموش کنید نور صفحه نمایش خود را تنظیم کنید تا میزان انتشار نور آبی را به حداقل برسانید و با این کار چشمان خود را محافظت کنید.

علاوه بر اثر تخریبی نور تلفن و سایر لوازم دارای صفحه نمایش در تاریکی، آن‌ها می‌توانند در خواب فرد هم اختلال ایجاد کند. نور آبی تولید ملاتونین، هورمونی که چرخه خواب بدن را تنظیم می‌کند، را هم مختل می‌کند.

این امر نه تنها باعث بدخوابی، بی خوابی و خستگی بیشتر می‌شود بلکه می‌تواند منجر به انواع نقایص سلامتی از جمله بیماری‌های قلبی، افزایش وزن، افسردگی و اضطراب شود.

آیا واقعا استفاده از موبایل در شب باعث آسیب جدی به چشم انسان خواهد شد؟

بارها این جملات را شنیده‌اید که تاکید می‌کنند، هرگز در مدت زمان طولانی به نمایشگر اسمارت‌فون‌ها یا رایانه‌ها و … نگاه نکنید؛ چرا که استفاده طولانی از آن‌ها باعث تنبلی چشم یا دیگر بیماری‌های بینایی خواهد شد. همچنین مورد دیگری که در چند سال اخیر شدت گرفت استفاده از گوشی‌های موبایل در شب و نبود نور کافی بود که بارها محققان بسیاری اعلام کردند که این طرز استفاده باعث ضعیف شدن چشم و مانع از خوابیدن کاربران خواهد شد.

شاید این جمله که استفاده از موبایل در شب باعث آسیب جدی به چشم انسان خواهد شد، چندین بار به گوش شما نیز رسیده باشد و همین موضوع یکی از دلایل اصلی معرفی حالت شب (night mode) در سیستم‌عامل‌های مختلف بود.

این ویژگی بالاخره در اندروید نسخه نوقا هم به‌کار گرفته شد ولی نکته منفی این‌جا بود که هر کمپانی این قابلیت نرم‌افزاری را به روش خودش و با نام دل‌خواهش مانند: حالت شب، محافظ چشم، فیلتر نور آبی و… در محصولات خود قرار داد؛ به همین خاطر راه‌حل یکسانی برای رسیدن به تنظیمات این بخش و فعال‌سازی آن وجود ندارد و در دستگاه‌های مختص هر شرکت متمایز است. ولی باید این حقیقت را ذکر کرد که همه این عبارات همان مفهوم فیلتر کردن نور آبی (blue light filter) را دارند.

سخن پایانی

پزشکان توصیه می‌ کنند که مشترکان موبایل از استفاده ممتد از این وسیله اجتناب کنند. همچنین توصیه می‌ شود که از هدفون استفاده کنید، گوشی موبایل خود را حداقل در فاصله 2 متری بگذارید و یک ساعت قبل از خواب از دسترس خارج شوید و گوشی خود را خاموش کنید.

در همین حال توصیه می‌ شود که در حین رانندگی زنگ تلفن و پیامک را روی حالت بیصدا تنظیم کنید.

باید بدانید که صحبت با موبایل احتمال تصادفات رانندگی را تا 4 برابر افزایش می دهد، یعنی به اندازه زمانی که کسی در حالت مستی رانندگی کند و بدتر آنکه چنانچه شما به پیامک زدن در حین رانندگی عادت داشته باشید احتمال بروز سانحه رانندگی را تا 23 بار بیش از حد متوسط بالا می برید.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.