کیوی چه خواصی دارد ؟ | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

کیوی چه خواصی دارد ؟

تاریخچه کیوی

کیوی میوه بومی کشور چین است و نام آن با نسخه کوتاه شده به عنوان "کیوی" مشهور است. کیوی از گونه‌های مختلف تاک یا رسته گیاهان بالا رونده است و به عنوان میوه ملی این کشور بسیار قابل احترام است. در ابتدا به نام "یانگ تائو" شناخته می‌ شد، کیوی یک میوه‌ی بیضی شکل با رنگ قهوه‌ای خفیف و یک بافت کرکی است.

پالپ داخلی میوه یک رنگ زنده، نیمه شفاف، سبز روشن با یک الگوی شعاعی از رنگ‌های روشن‌تر است که با دانه‌های سیاه کوچک خوراکی پوشانده شده است. میوه کیوی حاوی عطر و طعم منحصربه فرد، شاداب و با بافتی نرم است. جنس اکتینیدهایی که میوه کیوی را شکل می‌دهد شامل حدود 60 گونه است. از انواع بیشتر مصرف شده آن در جهان "کرکی" و "طلایی" هستند.

کیوی، میوه ملی چین محسوب می شود و چینی ها از این میوه، برای تهیه تونی استفاده می کردند. کیوی این قدر مغذی است اما، نیوزیلندی ها ظرفیت این میوه آبدار و خوشمزه را کشف کردند و آنها شروع به کاشت کیوی برای اهداف تجاری کردند. نیوزیلندی ها، نام پرنده ملی خود کیوی را بر این میوه گذاشتند و در سال 1963، این میوه کرک دار، برای نخستین بار به هندوستان معرفی شد. به گفته محققان، کاشت کیوی در منطقه شیملا آغاز شد و سپس به تمام کشور رسید. درحال حاضر، چین، نیوزیلند، ایتالیا، یونان، شیلی و فرانسه، پرورش دهندگان برتر کیوی در جهان هستند.

گوشت کیوی، دارای رنگ سبز بسیار روشن و طعمی متمایز هستند. (ترکیبی از شیرین، ترش، تند، سبک و اسیدی).

این مزه، شما را به یاد ترکیبی از لیمو، پرتقال ، عسلی و توت فرنگی می اندازد و دانه های سیاه زیادی دارد که بافتی ترد به آن می دهد.

 طبع کیوی چگونه است؟

طبع کیوی سرد و تر است ولی اگر کیوی شیرین باشد این طبع به طرف گرمی می رود.

ارزش غذایی کیوی

کیوی منبعی بسیار غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است. ویتامین ث موجود در کیوی، ۲ برابر پرتقال، ۶ برابر لیموترش و میزان مواد مغذی آن ۸ برابر سیب است. همچنین دانه‌های سیاه آن حاوی ویتامین D است. کیوی همچنین دارای ویتامین A ویتامین‌های B1, B3, B2 و سایر ویتامین‌های گروه ب است.

کیوی از میوه‌های بسیار کم کالری است. در ۱۰۰ گرم کیوی ۴۷ کالری وجود دارد و از جهت میزان کالری هم ردیف زردآلو و نارنگی است. مقدار پتاسیم آن از موز بیشتر است. از میزان منیزیم بسیار بالایی برخوردار است و به همین خاطر نیز امکان ابتلا به بعضی از سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی را کاهش می دهد.

کیوی همچنین دارای مس، آهن و فسفر است. کیوی میوه‌ای است که مواد غذایی بالا و در صد کالری بسیار پایینی دارد، از این‌رو می‌توان آن را در رده میوه‌های بسیار مفید قرار داد.

ارزش غذایی کیوی

  • کالری : 61

  • پروتئین : 1.1 گرم

  • فیبر : 3 گرم

  • کربوهیدرات : 15 گرم

  • قند : 9 گرم

یک کیوی بزرگِ تازه‌یِ خامِ بدون پوست محتوی مقادیر زیر است:

  • ۵۶ کالری انرژی؛

  • ۱۳ گرم کربوهیدرات؛

  • ۱ گرم پروتئین؛

  • ۰٫۵ گرم چربی؛

  • ۲٫۷ گرم فیبر؛

  • ۸۴٫۴ میلی‌گرم ویتامین C (معادل ۱۴۱٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ویتامین)؛

  • ۳۶٫۷ میکروگرم ویتامین K (معادل ۴۶٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ویتامین)؛

  • ۲۸۴ میلی‌گرم پتاسیم (معادل ۸٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ویتامین)؛

  • ۱٫۳ میلی‌گرم ویتامین E (معادل ۷٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ویتامین)؛

  • ۰٫۱ میلی‌گرم مس (معادل ۶٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ماده‌ی معدنی)؛

  • ۲۲٫۷ میکروگرم فولات (اسید فولیک) یا ویتامین B۹ (معادل ۶٪ نیاز روزانه‌ی بدن به این ویتامین).

خواص کیوی

۱. کمک به تسکین علائم آسم

کیوی می‌تواند به تسکین علائم آسم کمک کند، علائمی مانند سرفه و خس خس سینه. ویتامین C. و آنتی اکسیدان‌های کیوی به درمان آسم کمک می‌کنند. ویتامین C. در متابولیسم هیستامین و پروستاگلاندین‌هایی که در انقباضات برونش نقش دارند دخیلند. در نتیجه از حملات آسم پیشگیری می‌کنند. مطالعه‌ای تاثیرات مرکبات و کیوی را روی ۱۸۰۰۰ کودک ۶ تا ۷ ساله مورد بررسی قرار داد. محققان نتیجه گرفتند آن‌هایی که بیشتر مرکبات و کیوی می‌خوردند (۵ تا ۷ وعده در هفته)، احتمال سرفه و خس خس سینه‌شان ۴۰ درصد کمتر بوده است. همچنین در تنگی نفس، سرفه‌های شبانه، سرفه‌های مزمن و آبریزش بینی نیز کاهش و تسکین چشمگیری داشتند.

۲. کمک به گوارش

افرادی که مشکلات گوارشی دارند باید بیشتر کیوی بخورند. این میوه حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که برای گوارش مفید است. ضمنا آنزیم پروتئولیتیک آن که اکتینیدین نام دارد، به تجزیه‌ی پروتئین کمک می‌کند که در نتیجه برای پروسه‌ی گوارش سودمند است. مطالعات انجام شده گزارش کرده‌اند که در شرایط شبیه سازی شده‌ی معده، عصاره‌ی کیوی که حاوی اکتینیدین است، توانسته بود گوارش بعضی از پروتئین‌های غذایی را تقویت کند. عصاره‌ی کیوی به تنهایی می‌تواند تجزیه‌ی پروتئین‌های غذاهایی، چون ماست، پنیر، ماهی و تخم مرغ خام را افزایش بدهد. علاوه بر کمک به گوارش پروتئین، کیوی به پیشگیری از یبوست کمک کرده و سیستم هاضمه را سالم نگه می‌دارد، چون پروبیوتیک و فیبر دارد.

۳. کنترل قند خون

افرادی که دیابت نوع اول یا دوم دارند هم می‌توانند کیوی بخورند. شاخص گلیسمی کیوی از ۴۷ تا ۵۸ است، بنابراین قند خون‌تان را چندان بالا نمی‌برد.
کیوی سرشار از فیبر بوده و کم کربوهیدرات است و برای همین، سطح قند خون را کنترل کرده و کلسترول را پایین می‌آورد. همچنین کیوی کمک می‌کند عوارض دیابت، چون زخم پای دیابتی درمان شود. مطالعه‌ای گزارش می‌کند ترکیبات طبیعی کیوی مانند آنزیم‌های حلال پروتئین، در بهبود جنبه‌های مختلف پروسه‌ی التیام زخم سودمند هستند. طبق این فواید دانشمندان نتیجه گرفته‌اند که کیوی به درمان زخم پای دیابتی کمک می‌کند. افراد دیابتی باید هر روز یک عدد کیوی بخورند تا سطح قند خون‌شان کنترل شده و جایگزین مناسبی برای اسنک‌های پرچرب و شیرین باشد.

۴. کمک به خواب بهتر

آن‌ هایی که نمی‌توانند از یک خواب عمیق و با کیفیت بهره ببرند، می‌توانند با خوردن کیوی این مشکل را حل کنند. این میوه‌ی خوشمزه دارای ترکیبات مفیدی، چون آنتی اکسیدان‌ها و سروتونین است که می‌تواند در درمان ناهنجاری‌های خواب سودمند باشد. دانشمندان، تاثیرات مصرف کیوی را بر کیفیت خواب در بزرگسالان دچار مشکلات خواب بررسی کردند و دریافتند مصرف کیوی می‌تواند به خواب رفتن، طول مدت خواب و کیفیت آن را بهبود ببخشد. برای اینکه از بهتر بخوابید فقط کافیست یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب، دو عدد کیوی بخورید.

۵. تقویت سلامت قلب و عروق

کیوی سرشار از ویتامین C. و E، پلی فنول‌ها و پتاسیم است. آنتی اکسیدان‌هایی، چون ویتامین C و E. در دفع رادیکال‌های آزاد از خون مفید بوده و از آسیب سلولی که منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی، چون تصلب شرایین می‌شوند پیشگیری می‌کنند. ضمنا کیوی به کاهش ریسک لخته شدن خون کمک می‌کند، بدون آنکه عوارض داروهایی، چون آسپرین را داشته باشد. فیبر و پتاسیم موجود در کیوی، با کاهش ریسک مرگ ناشی از بیماری‌های ایسکمیک قلب، از سلامت آن محافظت می‌کنند.

۶. تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C. فراوان موجود در کیوی می‌تواند سیستم ایمنی‌تان را تقویت کند. این آنتی اکسیدان با خنثی کردن بیماری‌ها و محافظت از بدن در برابر پاتوژن‌های مضر، به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. طبق پژوهش‌های صورت گرفته، بدن، آنتی اکسیدان‌های کیوی را بهتر از آنتی اکسیدان‌های سایر میوه‌های آنتی اکسیدان داری، چون بری‌ها و انار جذب می‌کند.
تحقیقات نشان می‌دهد کیوی به عنوان منبعی غنی از آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو درون یاخته‌ای محافظت کرده، از عملکرد سیستم ایمنی حمایت کرده و احتمال تشدید سرماخوردگی یا آنفلوآنزا یا بیماری‌های مشابه را در گروه‌های حساسی، چون سالمندان و کودکان کاهش بدهد. کیوی دارای ویتامین E. نیز هست که برای افزایش تعداد سلول‌های نابودگر مفید بوده و منجر به تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شود.

۷. تقویت بینایی

کیوی برای بینایی نیز مفید است، زیرا دارای ترکیباتی به نام لوتئین و زیاکسانتین است که برای بینایی سودمندند. لوتئین به افزایش چگالی رنگدانه‌های ماکولا کمک می‌کند و در نتیجه از شبکیه محافظت کرده و ریسک تباهی لکه زرد را کاهش می‌دهد. از سویی دیگر، زیاکسانتین از ماکولای چشم در برابر پرتو‌های فرابنفش خورشید که می‌توانند موجب مشکلات بینایی شوند محافظت می‌کند. همچنین کیوی سرشار از ویتامین C. بوده که برای جلوگیری از آب مروارید مفید است. ویتامین A. فراوان موجود در کیوی از قرنیه‌ی چشم نیز محافظت می‌کند.

۸. مبارزه با آکنه

کیوی به دلیل ویژگی‌های ضد التهابی که دارد برای مبارزه با آکنه مفید است و علائمی، چون درد و التهاب آکنه را تسکین می‌دهد. همچنین حفره‌های پوستی را پاکسازی کرده و از آکنه‌های بعدی پیشگیری می‌کند. ضمنا، ویتامین E. موجود در کیوی، اسکار به جا مانده از آکنه را برطرف می‌کند. کیوی پوره شده را روی پوست‌تان بزنید و بگذارید خودش خشک شود.
این کار را روزی یک بار انجام دهید تا آکنه کاملا برطرف شود. می‌توانید پالپ یک عدد کیوی را با یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب کرده و آن را روی پوست بزنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند. سپس با آب سرد آبکشی کنید. از این ماسک هفته‌ای یک بار استفاده کنید.

۹. جوانسازی پوست

کیوی به این دلیل که سرشار از ویتامین C. است، برای پوست بسیار عالی است. ویتامین C. به سلول‌های پوست کمک می‌کند بازسازی شده و کلاژن تولید کنند. در نتیجه پوست شما سفت و انعطاف پذیر می‌ ماند.
این میوه پوست‌تان را مرطوب نگه داشته و آن را روشن و شفاف می‌کند. پالپ یک کیوی را با یک موز رسیده در کاسه‌ای بگذارید و با چنگال کاملا له و مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری ماست ساده هم به آن اضافه کرده و این ماسک را روی صورت تمیزتان بگذارید.

اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند و خشک شود. با استفاده از یک پارچه‌ی نرم و نخی که آن را به آب گرم زده‌اید، ماسک را به آرامی از صورت‌تان پاک کنید. صورت‌تان را با آب ولرم آبکشی کرده و خشک کنید. این ماسک را هفته‌ای یک بار به کار ببرید.

۱۰. درمان ترک لب‌ ها

کیوی می‌ تواند لب‌های خشک و ترک خورده را به خوبی لایه برداری کند و سلول‌های مرده‌ی پوست را از آن بردارد. ضمنا ویتامین C. و پلی فنول‌های کیوی، لب‌های شما را تغذیه کرده و لب‌های تیره را روشن می‌کنند. یک قاشق غذا خوری کیوی پوره شده را در کاسه‌ای بریزید، یک قاشق چایخوری شکر و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و به لب‌های‌تان بزنید. با انگشت این ترکیب را به آرامی به لب‌های‌تان بکشید تا لایه برداری شود. لب‌ها را با آب ولرم آبکشی کنید و خشک کنید و مرطوب کننده بزنید. این اسکراب را هفته‌ای یک یا دو بار استفاده کنید.

فواید دارویی و درمانی کیوی برای سلامت بدن

سرماخوردگی، گلودرد و سرفه

کیوی حاوی مقادیر بالایی ویتامین C و آنتی اکسیدان می باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.

همچنین کیوی خواص ضد باکتریایی در برابر استافیلوکوک اورئوس و استافیلوکوکوس پیتوژنز دارد و برای درمان گلودرد و سرفه مفید می باشد.

دیابت و قند خون

کیوی شاخص گلیسمی پایینی دارد و پس از خوردن قند خون افراد را افزایش نمی دهد و به عنوان یکی از میوه های مفید برای دیابت و کاهش قند خون محسوب می شود.

یبوست

مطالعات متعدد نشان داده که کیوی به عنوان یک ملین ملایم عمل می کند و می تواند برای درمان یبوست مفید باشد، مصرف منظم کیوی حجم مدفوع را بیشتر کرده و آن را نرم تر می کند.

 لاغری و کاهش وزن

کیوی میوه ای کم کالری بوده که باعث افزایش چربی سوزی می شود و چون سرشار از فیبر است با کاهش اشتها باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

فشار خون

کیوی یکی از میوه های مفید برای فشار خون بالا محسوب می شود، پتاسیم موجود در کیوی با کاهش میزان سدیم خون می تواند باعث کاهش فشار خون بالا شود.

جنین و زنان باردار

کیوی دارای مقادیر بالایی فولات طبیعی است که زنان باردار مفید بوده و برای جلوگیری از وقوع نقایص لوله عصبی در جنین و دشد مغز او ضروری می باشد.

میوه کیوی مقادیر بالایی ویتامین C، E و K و فلاونوئید دارد که برای سلامت جنین و مادر باردار مفید هستند.

کیوی دارای قند های طبیعی بوده و چون شاخص گلیسمی پایینی دارد از ابتلای مادران باردار به دیابت حاملگی جلوگیری می کند.

نوزادان و کودکان

کیوی حاوی مقادیر بالای ویتامین C، کلسیم، منیزیم، آهن و سدیم است که برای رشد نوزادان و کودکان مفید هستند. ویتامین C موجود در کیوی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان شده و باعث بهبود زخم ها می شود.

مردان

کیوی منبع خوبی از روی است که باعث افزایش تستوسترون در مردان شده و چون حاوی اسید آرژینین است برای درمان ناتوانی جنسی در مردان مفید می باشد.

معده و دستگاه گوارش

تحقیقات نشان داده که کیوی سرشار از آنتی اکسیدان ها و فیبر بوده و برای بهبود هضم غذا و درمان بیماری های روده و دستگاه گوارشی مفید می باشد. کیوی سندرم روده تحریک پذیر و همچنین بیماری التهابی روده را درمان می کند.

 سرطان

میوه کیوی حاوی مقادیر بالایی پلی ساکارید و آنتی اکسیدان است و برای درمان سرطان های کبد و مری، ریه و کولون مفید می باشد.

بی خوابی

کیوی میزان سروتونین بالایی دارد که می تواند باعث تقویت حافظه، درمان افسردگی و همچنین درمان بی خوابی شود. مطالعات نشان داده که پوست کیوی هم برای درمان بی خوابی بسیار مفید می باشد.

 کم خونی

کیوی دارای مقادیر بالایی ویتامین C و لوتئین و زاکسنتین می باشد که توانایی جذب آهن در بدن را بهبود می بخشد و به همین دلیل برای درمان کم خونی و آنمی مفید می باشد.

قلب

میوه کیوی یک منبع عالی از امگا 3، منیزیم، ویتامین E و مس است که می تواند خطر سکته قلبی و ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.

کیوی مقادیر بالایی پتاسیم و فیبر دارد که با کاهش فشار خون بالا و کاهش چربی خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

 کبد و کبد چرب

کیوی یکی از بهترین میوه ها برای سم زدایی کبد و درمان خانگی کبد چرب می باشد و می تواند باعث بازسازی سلول های کبد شود.

کلیه و سنگ کلیه

مقادیر بالای پتاسیم موجود در کیوی می تواند باعث سم زدایی کلیه ها شده و سنگ کلیه را درمان می کند.

خواص کیوی برای پوست صورت

1.کمک به جوانسازی پوست:

کیوی، فقط یک میوه خوش مزه و سرشار از مواد مغذی نیست بلکه یک ماده طبیعی عالی برای مراقبت از پوست هم محسوب می شود. حاوی مواد مغذی مناسب پوست، مانند: ویتامین C و E و آنتی اکسیدان است این مواد برای تقویت و جوان سازی سلامت پوست ضروری می باشند و علاوه بر این، کیوی سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است که آن را به یک ملین عالی تبدیل می کند.

مصرف منظم آب کیوی، در دفع سموم و مواد اضافی در بدن موثر است بنابراین، باعث داشتن پوستی سالم و درخشان می شود.

2. کمک به بازسازی سلول های پوستی با کیوی:

ویتامیبن E موجود در کیوی، پوست را مرطوب نگه می دارد. این ماده، برای بازسازی سلول های پوست به کار رفته و انعطاف پذیر و جوان می کنند.

3. کیوی برای کمک به سفتی پوست:

با افزایش سن، پوست شروع به از دست دادن سفتی خود می کند و ما را مجبور می کند تا برای سالم نگه داشتن آن، کارهای جدی انجام دهیم (مثلا روی آوردن به محصولات پوستی گران قیمت و یا حتی عمل جراحی). بهتر و عاقلانه تر است که به جای آن از کیوی استفاده کنید. استفاده از کیوی له شده بر پوست، به انتقال مواد مغذی مهم به لایه های درم پوست کمک می کند و در حفظ سفتی پوست موثر است.

ویتامین C که به وفور در کیوی یافت می شود، یک ماده ضروری موردنیاز برای تولید کلاژن است. کلاژن ، یک پروتئین است که برای سفتی و انعطاف پذیری پوست لازم و ضروری است. این ماده به درمان خراش و بریدگی ها کمک می کند. همچنین، از زبر شدن پوست جلوگیری می کند. بنابراین، استفاده از ماسک کیوی در زمستان ها، راه حل خوبی برای از بین بردن پوست خشک و پوسته پوسته است.

4. کیوی برای جلوگیری از بیماری های پوستی:

اسیدهای چرب امگا3 در کیوی، در برابر بیماری های پوستی و سرطان زا محافظت می کنند. همچنین به حفظ غشای سالم سلولی کمک می کند.

5. کنترل تولید بیش از حد سبوم:

به من اعتماد کنید، این تنها مشکلی نیست که دختران دارای پوست چرب با آن مواجهند.

به این چربی، چسبناکی و آکنه و جوش های سرسیاه را اضافه کنید. تولید بیش از حد سبوم را مقصر بدانید. کیوی، در کنترل تولید سبوم بسیار موثر است.

6. کیوی برای کاهش و درمان روند پیری:

کیوی، سرشار از آنتی اکسیدان است که رادیکال های آزاد که فرآیند بازسازی را متوقف می کنند را مهار می کنند و چنانچه بارها در بحث سلامت پوست و مو در نمناک گفته ایم این ماده علائم پیری مانند چین و چروک، لکه های پیری و خطوط را به تعویق می اندازد.

7. کیوی برای مبارزه با آکنه:

حتی سنگین ترین کانسیلرها هم نمی توانند آکنه را بپوشانند.

کیوی، خواص ضد التهابی دارد. این خواص، به مبارزه با آکنه کمک می کنند، بنابراین، منافذ را پاک کرده تا از بیرون زدگی های بیشتر جلوگیری کنند. استفاده موضعی از کیوی له شده بر پوست می تواند شکل های مختلف التهاب مانند دمل، جوش و آبسه را درمان کند.

8. جلوگیری از آسیب های خورشید با کیوی:

کیوی، سرشار از اسیدهای آمینه و ویتامین C است که با اشعه های مضر آفتاب مبارزه کرده و از آسیب آفتاب جلوگیری می کنند. به علاوه، ماهیت خنک کننده آن، ناحیه آسیب دیده را تسکین می دهد.

برای درمان فوری، چند تکه کیوی را بر ناحیه آفتاب سوخته بگذارید، تا درمانی خنک کننده داشته باشید. این خواص کیوی شما را شگفت زده می کند.

9. کیوی برای کمک به افزایش زیبایی:

ویتامین C موجود در کیوی به روشن شدن رنگ پوست نیز کمک می کند.

10. کمک به درمان و روشن شدن تیرگی های زیر چشم:

این روزها یک عارضه معمول است. تقریبا تمام زنان به دنبال درمان طبیعی برای خلاصی از تیرگی های سیاه دور چشم هستند. شما می توانید با کمک تکه کوچکی کیوی، آن را از بین ببرید.

یک ورقه کیوی را روی چشم های تان بگذارید و 10 تا 15 دقیقه استراحت کنید. زمانی که کیوی را برداشتید، صورت تان را با آب معمولی بشویید. انجام هر روزه این کار به روشن شدن حلقه های تیره چشم کمک می کند.

خواص کیوی برای مو

موی زیبا و بدون وز، آرزوی هر زنی است. کیوی، می تواند به شما در این باره کمک کند :

 کیوی برای مبارزه با ریزش مو :

میوه هایی مانند کیوی که سرشار از ویتامین های C و E هستند، می توانند به مبارزه با ریزش مو کمک کرده و سلامت مو را حفظ کنند.

کیوی، سرشار از این دو ویتامین ضروری است. این میوه استوایی، حاوی مواد معدنی مانند منیزیم، روی و فسفر است که گردش خون را تحریک کرده و در نتیجه، رشد مو را تسریع می کند. علاوه بر این سرشار از آهن، ماده مغذی لازم برای افزایش سلامت مو است.

کمک به تشکیل کلاژن پوست سر:

کیوی، حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که به تشکیل کلاژن پوست سر کمک می کند. ویتامین C، همچنین جذب مواد مغذی را در پوست سر آسان کرده و موی شما را تغذیه می کند.

کیوی برای رفع خشکی و زبری موی سر:

میزان بالای اسیدهای چرب امگا3 در روغن دانه کیوی، بدون سنگین کردن مو، باعث آبرسانی مو میشود. این روغن، برای خشکی و زبری، بسیار مناسب است. علاوه بر این، مصرف منظم کیوی، رگ های خونی را تقویت می کند.

این کار وضعیت های پوست سر خشک مانند شوره سرو اگزمای پوست سر را درمان می کند. همچنین، از التهاب پوست سر جلوگیری می کند.

کیوی برای جلوگیری از سفیدی زود رس موی:

مس موجود در کیوی، رنگ طبیعی مو را حفظ کرده و از سفید شدن زود هنگام جلوگیری می کند.

چگونه آب کیوی درست کنیم ؟

مواد لازم :

کیوی : 75 گرم، ‌پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم شود.

سیب : 50 گرم، پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم شود.

عسل : 4 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

1- قطعات کیوی  و سیب را درون دستگاه مخلوط کن ریخته خوب هم بزنید تا یک دست و روان شوند.

2- به مخلوط فوق،‌ عسل اضافه کرده و دوباره مخلوط کن را روشن کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

3- مخلوط را درون لیوان‌های مورد نظر ریخته و درون هر لیوان مقداری یخ اضافه کنید و تا گرم نشده میل کنید.

خواص نوشیدنی کیوی

1- این نوشیدنی سرشار از ویتامین C بوده و باعث تقویت لثه و دندان‌ها می‌شود.

2- از ابتلا به سرطان  پیشگیری می‌ کند.

3- میزان تحمل و استقامت بدن را افزایش می‌دهد.

4- از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند.

بهترین روش نگهداری کیوی:

هنگام خرید این میوه آن را در میان انگشتان خود قرار دهید و در صورتی که بر اثر فشار جزئی ” نرمی زیر دستان خود احساس کردید از خرید آن صرف نظر کنید. این میوه را می توانید در دمای اتاق نگهداری کرده و به مدت چند روز ذخیره کنید. در زمان خرید معمولا اندازه‌ی میوه شاخص تعیین‌ کننده‌ای نیست. کیوی نارس سفت است و به نهایت شیرینی خود نرسیده است. اگر نمی‌خواهید کیوی را ظرف چند روز آینده مصرف کنید، کیوی‌ های سفت‌ تر را انتخاب کنید. هرگز این میوه را کنار سیب ” گلابی و سیب زمینی قرار ندهید زیرا از این میوه ها گازی متصاعد می شود که موجب رسیدن بیش از حد این میوه می شود.اما اگر نارس باشد می توان ان را در کنار میوه های ذکر شده قرار داد تا فرایند رسیدن تسریع شود.هرگز به اندازه میوه توجه نکنید و تصور نکنید میوه بزرگتر ارزش تغذیه ای بیشتری دارد.

انتخاب کیوی سالم کیوی قابلیت نگهداری بالایی دارد. با اینکه فصل برداشت کیوی در زمستان تا اوایل بهار است، ولی شاید در مقاطع دیگر سال نیز بتوان آن را در برخی فروشگاه‌ ها تهیه کرد. در صورت نگهداری مناسب، می‌ توان کیوی را تا ۸ هفته پس از برداشت حمل‌ و نقل کرد.

می‌ توانید کیوی را در خانه در دمای اتاق یا در یخچال نگهداری کنید. نگهداری کیوی در کیسه‌ ی کاغذی می‌ تواند سرعت رسیدن آن را ۴ تا ۶ روز افزایش دهد.

 

 

برخی از عوامل خطر استفاده بیش از حد از میوه کیوی:

1. آلرژی:

آلرژی و حساسیت به کیوی، میتواند واکنشی جدی را در برخی افراد ایجاد کند. معمولا، این حساسیت با اسهال، ورم خفیف، درد شکم و خارش دهان همراه است. در موارد شدیدتر، ممکن است فرد دچار شوک حساسیتی شود.

در چنین موردی، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. این واکنش حساسیتی، بیشتر در کودکان رخ می دهد تا بزرگسالان. علاوه بر این، افراد حساس به گرده، لاستیک و گیاه، احتمال بیشتری دارد که به کیوی حساسیت داشته باشند.

2. التهاب دهان با مصرف زیاد کیوی:

مصرف زیاد کیوی ممکن است به دلیل ماهیت اسیدی که دارد، باعث التهاب دهان شود. این التهاب به دلیل کریستال های سوزنی کلسیم و اکتینیدین ایجاد می شود.

3. مصرف زیاد کیوی باعث اسهال می شود:

اگرچه کیوی به دلیل میزان بالای فیبر، یک ملین طبیعی به شمار می آید، اما استفاده بیش از حد آن ممکن است باعث اسهال شود.

4. تداخل دارویی:

افرادی که داروهای بتابلوکر (مهارکننده گیرنده های بتا) مصرف می کنند، باید از خوردن بیشتر از یک عدد کیوی در روز اجتناب کنند، زیرا ممکن است سطح پتاسیم را به نقطه خطر برساند. این افزایش ناخواسته در سطح پتاسیم ممکن است به کلیه ها آسیب برساند.

5. احتمال انعقاد خون با مصرف زیاد کیوی:

کیوی فرآیند انعقاد خون را در بسیاری از افراد آهسته می کند و این عامل ممکن است باعث آسیب شدید به افراد مبتلا به اختلالات خونریزی شود. علاوه بر این، اگر قصد عمل جراحی دارید، بهتر است حداقل دو هفته قبل از وقت جراحی، مصرف کیوی را متوقف کنید.

موارد منع مصرف کیوی

کیوی از جمله میوه‌ هایی است که حاوی اگزالات می‌ باشد و زیاد شدن این ماده در بدن می‌تواند سبب بروز مشکلاتی از قبیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا گردد. بنابراین افرادی که دارای ناراحتی ها یا مشکلات کیسه صفرا می‌ باشند، بهتر است در خوردن کیوی احتیاط نمایند.

افرادی که نسبت به آناناس و خربزه حساسیت دارند، باید از خوردن کیوی نیز اجتناب نمایند زیرا ممکن است نسبت به کیوی نیز حساسیت داشته باشند. آنزیم پاپایین در کیوی عامل این آلرژی است.

مصرف کیوی برای کودکان زیر یک سال توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است برای کودکان حساسیت‌زا باشد.

استفاده از کیوی خام در دسرهای حاوی شیر یا هر فراورده لبنی دیگر نامناسب است زیرا کیوی حاوی مقادیر زیادی آنزیم حل‌ کننده پتاسیم به نام پاپایین است که این آنزیم در عرض چند دقیقه شروع به حل کردن پروتئین شیر می‌ نماید و بوی بسیار بدی تولید می‌ کند.

سخن پایانی

همه ی میوه ها دارای خواص فراوانی برای بدن می‌باشد و اگر به‌ صورت مناسب و بـه اندازه مصرف شوند می تواند بـه سلامتی بدن کمک کنند. البته در خرید میوه دقت کنید کـه میوه به‌صورت ارگانیک پروش یافته باشد تا خواص بیشتری نصیب شـما شود.

کیوی میوه‌ ی زیبایی است که از نظر اندازه، تقریبا قد یک تخم مرغ است! پوست کُرکدار کیوی دور ِ میوه‌ی سبز رنگ و با دانه‌های سیاه رنگش را گرفته و مرکزی نرم و سفید رنگ دارد.

وقتی کیوی را پوست می‌ گیرید، خیلی دوست داشتنی‌ تر به نظر می‌رسد! این میوه طعمی ترش و شیرین دارد که خیلی‌ها عاشقش هستند. کیوی جدای از زیبایی و طعم منحصر بفردش، فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ منبع خوبی از ویتامین C (اسید اسکوربیک) بوده و مقادیر قابل توجهی ویتامین A، E و K دارد. محتوای معدنی کیوی شامل پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر می‌‌شود.
 
تمام این مواد مغذی مهم در کیوی را به فیبری که دارد اضافه کنید! کیوی هم کم کربوهیدرات است و هم کم کالری. کیوی در همه جای دنیا وجود دارد و شما می‌ توانید آن را به تنهایی یا در اسموتی مصرف کنید. حتی می‌ توانید کیوی را به سالادتان اضافه کنید. این روزها کیوی به صورت مکمل‌ های پودری شکل، قرص یا کپسول هم موجود است.

همان طور که در این مقاله خواندید متوجه شده اید که چه خواص زیادی در کیوی موجود است ما در این مقاله بر آن بودیم تا نکاتی مهم و مفید برای خواص کیوی را به شما عزیزان ارائه کنیم. امیدواریم که تمامی مطالب، برای شما مفید بوده باشد.

ممنون که ما را تا پایان مقاله همراهی کردید.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.