خواص بی نظیر سیر | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

خواص بی نظیر سیر

مقدمه

سیر یکی از گیاهانی است که به علت بوی قوی و طعم خوشمزه اش به عنوان طعم دهنده در غذاها استفاده می-شود و یک چاشنی محبوب در آشپزخانه هاست. با اینکه سیر از دسته گیاهان پرمصرف در دنیاست اما بسیاری از افراد اطلاعات چندانی از خواص فوق العاده آن ندارند. سیر خواص درمانی زیادی دارد و در بیشتر مواقع به عنوان یک خوراکی دارویی از آن استفاده می شود. این گیاه ریز و سفید به صورت تازه و خام و یا به صورت پخته کاربرد دارد و روش مصرف آن برای مشکلات مختلف متفاوت است. سیر طبیعت گرم و خشک دارد پس برای افراد سردمزاج مناسب است.

سیر بسیار مغذی است اما کالری کمی دارد :

یک میخک (3 گرم) سیر خام حاوی:

منگنز: 2٪ از ارزش روزانه (DV)

ویتامین B6 : 2٪ از DV

ویتامین C:  1٪ DV

سلنیوم: 1٪ DV

فیبر: 0.06 گرم

مقادیر قابل توجهی کلسیم ، مس ، پتاسیم ، فسفر ، آهن و ویتامین B1

این دارای 4.5 کالری ، 0.2 گرم پروتئین و 1 گرم کربوهیدرات است.

سیر همچنین حاوی مقادیر کمی از مواد مغذی دیگر است. در حقیقت ، تقریباً همه چیز مورد نیاز شما را شامل می شود.

خواص سیر خام

درمان سرماخوردگی و سرفه

یک مقاله‌ی منتشر شده در سال 2014، تعداد 1460 شرکت کننده در طی یک بازه‌ی زمانی سه ماهه را ارزیابی می‌کند تا تاثیر خوردن سیر بر بیماران مبتلا به سرماخوردگی و سرفه را بررسی کند. بخشی از تحقیقات آن‌ها به دو گروه برابر تقسیم شدند، در حالی که یک گروه اول از آنها یک قرص داروها را مصرف می‌کردند. گروه دوم قرص سیر مصرف کردند.

در انتها مشخص شد افرادی که به مدت سه ماه هر روز به جای یک دارو سیر مصرف می‌کردند کمتر از حد معمول به سرماخوردگی مبتلا شدند. به طور دقیق در گروهی دوم کسانی که سیر خام مصرف کرده بودند در طی دوره‌ی سه ماهه 24 نمونه سرماخوردگی مشاهده شد این در مقایسه با حالتی است که در گروه اول تعداد افرادی که به سرماخوردگی مبتلا شدند 65 نفر بودند و طول بیماری در هر دو گروه تقربا برابر بود و در کمترین مقدار 63/4 و در بیشترین حالت 63/5 روز طول کشید.

بنابراین خوردن حبه‌های سیر خام به درمان سرماخوردگی و سرفه کمک می‌کند. پس شما می‌توانید در اوایل دوره‌ی سرماخوردگی با خوردن حداقل دو تکه سیر به کاهش بیماری‌تان کمک کنید.

کاهش فشار خون بالا

سیر یک ماده‌ی گیاهی برای کاهش فشار خون بالا است. هنگامی که فشار خون شما بالاست آلسیسین موجود در سیر، باعث می‌شود که رگ‌های خونی شل شوند و همچنین این ماده با کاهش تجمع پلاکت‌ها در برابر ترومبوس مقابله می‌ کند.

کاهش سطح کلسترول

سیر خام یک منبع غنی از ترکیبات آلیسین است که به طور موثری از اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) جلوگیری می‌کند. همه کسانی که سطح کلسترول خون آنها بالاست می‌بایست سیر را در رژیم غذایی روزانه‌ی خود قرار دهند.

تقویت سلامت قلب

خوردن سیر خام به طور منظم باعث جلوگیری از ترومبوآمبولی می‌شود. این بدان معنی است که سیر باعث کاهش ایجاد لخته در خون می‌شود و همچنین جریان خون را بهتر می‌کند. ترکیبات موجود در سیر همچنین دارای اثر محافظتی در مقابل بیماری‌های نظیر آترواسکلروز/هیپرلیپودی/ترومبوز/فشار خون بالا و... را دارد.

مصرف روزانه سیر در رژیم غذایی مفید است اما مقدار و همچنین زمان مصرف سیر باید حتما در نظر گرفته شود و همچنین به اثرات تداخلی احتمالی آن با داروهای عمومی نیز باید توجه کرد.

مبارزه با آلزایمر و زوال عقل

خواص ضد التهابی سیر خام و وجود مقادیر قابل توجهی از آنتی اکسیدان در آن باعث جلوگیری از بیماری‌های نوروژنتیکی مانند آلزایمر و فراموشی می‌شود.

در مسمومیت با فلزات سنگین مفید است

دوزهای بالای سیر می‌تواند از آسیب‌های ارگانی (اندامی) ناشی از مسمومیت با فلزات سنگین جلوگیری کند. ترکیبات گوگرد در این گیاه میزان سرب خون را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد علاوه بر این سیر باعث کاهش علایم ناشی از مسمومیت همچون سردرد و فشار خون می‌شود گوگرد همچنین به ذوب بهتر آهن و روی در خون کمک می‌کند.

از سوی دیگر بر طبق گزارشی که سال 2012 از سوی موسسه‌ی فارماکولوژی و سم‌شناسی منتشر شد. محققان اعلام کردند که سیر در کاهش میزان انقباضات بافتی ناشی از مسمومیت سرب در خون در انسان و حیوانات آزمایشگاهی مفید بوده است.

درمان زخم‌ها

سیر به عنوان یک درمان گیاهی موثر برای زخم‌ها می‌تواند موثر باشد به این صورت که مقداری از سیر را در محل زخم آلوده قرار دهید این کار تاثیر ضدعفونی خواهد داشت.

سلامت استخوان

گیاهانی مثل سیر یا پیاز بر میزان سطح استروژن در بدن زنان در دوران یائسگی تاثیر بسزایی دارند و همچنین خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش داده و سلامت کلی استخوان را بهبود می‌بخشد.

کمک به هضم غذا

اضافه کردن روزانه‌ی حبه‌های سیر به رژیم غذایی می‌تواند موجب کاهش مشکلات گوارشی شما شود حتی ورم معده یا ناراحتی مرتبت با آن ممکن است با استفاده از این گیاه کاهش پیدا کند همچنین مصرف روزانه‌ی سیر در کاهش بیماری‌های روده مانند: دسیتروژن/اسهال/وکولیت نقش موثری دارد.

اما تاثیر سیر در از بین بردن کرم‌های روده فوق‌العاده است علاوه بر آن سیر بر باکتری‌های مفید در روده تاثیری ندارد و همین عمل نه تنها عملکرد سیستم هضم را بهبود می‌بخشد بلکه باعث کاهش گاز معده نیز می‌شود.

تنظیم قند خون

خوردن سیر خام به طور قابل توجهی قند خون را کاهش می‌دهد بنابراین مصرف آن برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند و یا در معرض ابتلا به دیابت توصیه می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی

سیر حاوی مواد مغذی‌ست که به کاهش فشار اکسیداتیو کمک می‌کند که این عمل از آسیب DNA جلوگیری کرده و در نتیجه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. علاوه بر این سیر با کاهش خستگی و نیز افزایش سطح انرژی باعث افزایش طول عمر می‌شود.

براساس گزارشی که در سال 2012 در مجله‌ی داروهای سنتی مکمل و جایگزین در آفریقا چاپ شد، مطالعه‌ای بر روی موش‌های صحرایی ثابت کرده بود که سیر تاثیر بسزایی در افزایش عملکرد سیستم ایمنی دارد در این آزمایش عصاره‌ی سیر را در غلظت‌های مختلف برای گروه‌های جدا برای موش‌ها تجویز کردند و پس از آن محققان دریافتند که این عصاره‌ها به ویژه در غلظت‌های بالاتر اثرات بیشتری بر سیستم ایمنی داشته است.

مراقبت از چشم

سیر غنی از مواد معدنی مانند سلیسیوم/کورسین و ویتامین C است که تمامی این‌ها در کاهش عفونت و التهاب چشم موثر هستند.

تسکین درد گوش

سیر به دلیل خاصیت ضد ویروسی و ضد قارچی می‌تواند در نقش آنتی بیوتیکی موثر برای درمان درمان دردهای گوش و عفونت‌های آن باشد.

درمان آکنه

سیر در ترکیب با موادی مثل عسل خامه و زردچوبه می‌تواند ماسک‌های موثری در درمان آکنه‌ها و جای جوش باشد و حتی در مواردی از افزایش آنها جلوگیری می‌کند. سیر به این دلیل که یک گیاه پاک کننده‌ی موثر و یک ماده‌ی آنتی بیوتیک محسوب می‌شود.

لذا در درمان بسیاری از بیماری‌های پوست موثر است بیماری‌هایی مثل: بثورات پوستی/سپوریازیس و بلسته‌ها. علاوه بر این سیر همچنین در محافظت از پوست در مقابل اشعه‌ی UV و همچنین توقف اثرات پیری پوست بسیار موثر است.

کنترل آسم

حبه‌های سیر می‌توانند در درمان و کنترل آسم موثر باشند نوشیدن مخلوط یک لیوان شیر و سه حبه سیر به طور منظم هر شب قبل از خواب می‌تواند برای بیماران مبتلا به آسم بسیار مفید باشد.

همچنین ترکیب چند حبه سیر با سرکه نیز می‌تواند حملات ناشی از آسم را تحت کنترل در آورد و همچنین این ترکیبات در درمان عفونت‌های ریوی مانند کیستیک نیز می‌تواند موثر باشد.

افزایش قوای جنسی

سیر یک ماده‌ی موثر در افزایش قوای جنسی محسوب می‌شود و تاثیر آن بر هر دو گروه زنان و مردان به اثبات رسیده است. وقتی در افرادی که تمایلی به فعالیت های جنسی ندارند، مصرف سیر باعث کاهش ناراحتی‌های عبی ناشی از خستگی می‌شود.

جلوگیری از سرطان

بر طبق گزارش‌های که در سال 2013 منتشر شد محققان دریافتند که سیر حاوی یک ترکیب دیالیل ترسیولفید (dats) است که یک عامل موثر در جلوگیری از پیشرفت تومور محسوب می‌شود.

بنابراین مصرف منظم سیر باعث کاهش خطر ابتلا به کولون مثانه، ریه، پروستات، معده، مغز، مری و کبد می‌شود همچنین با کاهش تولید ترکیبات سرطان‌زا به کاهش اندازه‌ی تمور در سرطان پستان نیز کمک می‌کند.

بهبود زخم معده

ترکیبات ضد باکتریایی موجود در سیر می تواند انگل‌های معده را که موجب می‌شوند را از بین ببرند.

کاهش وزن

ترکیبات سیر کاهش وزن بسیار موثر هستند این تاثیر از طریق تغییر در بیان ژن‌هایی که در آدیپوژنه دخیل هستند اتفاق می‌افتد یعنی ترکیبات سیر باعث افزایش ترموژنز شده که این ماده به افزایش سوخت و ساز چربی و کاهش میزان سطح  lol کلسترول به بدن می‌شود.

جلوگیری از چرب شدن کبد

سیر غنی از آنتی اکسیدان است که مانع از چرب شدن کبد می‌شود. این ترکیبات همچنین خطرات ناشی از آسیب‌های هپاتیک کبدی را نیز کاهش می‌دهد.

چه مواد مغذی در سیر وجود دارد ؟

- سیر سرشار از مواد معدنی چون سلنیم و گوگرد و انواع آنتی‌اکسیدان‌هاست. بخشی از خواص دارویی سیر به ترکیبات گوگردی موجود در آن برمی‌گردد. از دیگر مواد مغذی موجود در این ماده خوراکی می‌ توان به منیزیم، پتاسیم، ویتامین E، گلوتاتیون و ویتامین سی اشاره کرد.

- گوگرد به عنوان یک ماده مغذی بدن را در مقابل باکتری‌ها مقاوم می‌کند و در تنظیم عملکرد پروتئین‌ها و آنزیم‌ها نقش دارد.

- سلنیم یک ماده معدنی و آنتی‌اکسیدان قوی برای بدن است. این ماده به محافظت از بدن در برابر صدمات ناشی از آلودگی و موارد دیگر کمک می کند.

- منیزیم یک ماده معدنی آرام‌بخش است که بیش از ۳۰۰ کارکرد مختلف در بدن دارد.

- ویتامین C به بازسازی بافت کمک می‌کند و با کلاژن‌سازی باعث جوانی پوست می‌شود.

با وجود تمام فواید ذکر شده در مورد سیر برخی از افراد به لکتین‌های موجود در این گیاه حساسیت دارند و بنابراین بهتر است از مصرف آن اجتناب کنند.

خواص سیر برای بدن

سیر و پوست:

آنتی اکسیدان های موجود در سیر موجب بهبود فرآیند سلول های پوستی می شود و در درازمدت باعث می شود پوستی سالم و بدون چین و چروک داشته باشید پس سیر همچون یک ماده ضدپیری عمل می کند. همچنین سیر برای ترمیم جای خراش روی پوست نیز مؤثر است.از سوی دیگر سیر در درمان بیماری های پوستی مانند اگزما، پزوریازیس، التهاب و ... نقش دارد و به درمان زخم های کلوئیدی (دارای گوشت اضافی) نیز کمک می کند و آن را التیام می بخشد.

 سیر و سلامت مو:

سیر دارای ویتامین هایی است که همگی برای رشد و سلامت مو مفید هستند. خواص ضدمیکروبی و ضد قارچی سیر باعث رشد مو می شود و از ریزش مو جلوگیری می کند. گاهی ریزش مو به علت حمله سلول های دستگاه ایمنی بدن به فولیکول های مو و ضعف آن ها رخ می دهد که سیر از وقوع این حمله جلوگیری کرده و با تحریک ریشه ی مو باعث رشد مجدد آن ها خواهد شد. افرادی که موخوره دارند نیز از سیر می توانند بهره ببرند چون برای موخوره مفید است و شوره سر را هم درمان می کند.

 سیر و تناسب اندام:

چاقی و افزایش وزن به عنوان یکی از بزرگترین دغدغه های ذهنی در افراد است و سیر این قابلیت را دارد که اضافه وزن را کاهش داده و مانع از تجمع چربی در زیر پوست شود. آجوئن ماده ای مفید در گیاه سیر است که موجب کاهش بافت چربی می شود و با انجام این فرآیند از بروز چاقی جلوگیری می کند. بنابراین افرادی که از اضافه وزن رنج می برند باید سیر خام را به رژیم غذایی روزانه شان اضافه کنند.

سیر و عمر طولانی:

بیشتر مرگ و میرها در جهان به علت بیماری های مختلف اتفاق می افتد. سیر با اثرات مفید خود بر روی بیماری ها و مشکلات بدن موجب طول عمر فرد می شود. 

چگونه از سیر استفاده کنیم؟

ممکن است این گیاه به صورت خام مصرف شود، اما طعم آن به حدی تند است که اکثر افراد معمولاً پخته شده آن به همراه غذا یا غذا‌های مختلف را ترجیح می‌دهند.

سیر را می‌توانید خرد کنید، تکه کنید یا حتی عصاره آن را مصرف کنید. آنزیم آلییناز موجود در آن برای سلامتی بسیار مفید است.

سیر هنگامی که در روغن زیتون تفت داده می‌شود، رایحه‌ای معطر و خوشبو می‌دهد. این می‌تواند ماده‌ای غذایی پایه برای سوپ‌ها و خورش‌ها باشد. سیر یکی از اصلی‌ترین مواد موجود در سس ماکارونی است.

این گیاه همچنین به عنوان یک ماده اساسی در خمیر دندان و دهانشویه استفاده می‌شود، زیرا به جلوگیری از پوسیدگی دندان و رشد باکتری‌های دهان کمک می‌کند.

احتیاط: مصرف بیش از حد سیر ممکن است دستگاه گوارش را تحریک کند. همچنین، سیر می‌تواند باعث بوی بد دهان شود.

نکته مهم در مورد زمان مصرف سیر

در بسیاری از کتب علمی آمده است که سیر خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و یک میکروب کش طبیعی است اما بهتر است که سیر به صورت ناشتا مصرف شود. حال سؤال این است که چرا ناشتا؟
در ساعات اولیه روز که باکتری ها و ویروس ها مقاومت کمتری دارند با مصرف سیر به صورت ناشتا این موجودات موذی به راحتی نابود خواهند شد. مصرف سیر به صورت ناشتا برای روده نیز مفید است چون انگل ها و کرم های روده از بین می روند. در مجموع مصرف سیر به صورت ناشتا خواص درمانی بیشتری دارد و بدن را سم زدایی کرده و از بیماری ها پاکسازی می کند پس بسیار معقول است اگر گفته شود که سیر معجزه سلامتی است.

مضرات سیر

مصرف سیر در مادران شیرده باعث می شود که طعم و مزه سیر وارد شیر شده و آن را بدمزه کند در این صورت نوزاد به مصرف شیر مادر بی میل می شود. در زنان باردار نیز اعتدال در مصرف سیر اهمیت دارد تا خطرساز نباشد.
مصرف زیاد سیر عوارضی همچون افت فشار خون، سرگیجه، نفخ، اسهال و استفراغ، حساسیت و در گاهی مواقع خونریزی را به دنبال خواهد داشت.
گاهی مصرف سیر در افراد باعث ایجاد سوزش دهان و معده در آن ها می شود. پس بهتر است در مصرف سیر زیاده روی نشود.
یکی از خواص سیر، خاصیت ضدانعقادی آن است بنابراین افرادی که در چند روز آینده قرار است تحت عمل جراحی قرار گیرند بهتر است از خوردن سیر پرهیز کنند چون مانع از انعقاد خون و افزایش خونریزی در حین عمل خواهد شد.
یکی دیگر از مواردی که باعث می شود افراد تمایلی به مصرف سیر نداشته باشند این است که دهان را بدبو می کند؛ بنابراین پس از مصرف سیر مسواک فراموش نشود و یا می توانید آدامس بجوید تا دهان خوشبو شود.

چگونه سیر بخوریم تا دهان مان بو نگیرد؟

 

اگر یک حبه کوچک سیر را با وسیله ای مانند چوب خلال دندان، از چند جا سوراخ کنیم و آن را با یک لیوان آب قورت دهیم، دهان مان بوی بد نخواهد داد.

 

فقط حواس تان باشد که با آب فراوان بخورید تا در گلویتان گیر نکند. ضمناً اگر بیماری خاصی دارید، حتماً با پزشک تان مشورت کنید.

سخن پایانی

سیر گیاهی است با بو و مزه قوی که از آن برای مزه دادن به غذا و درمان های خانگی استفاده می شود. سیر حاوی موار معدنی مفیدی مانند پتاسیم، فسفر، کلسیم، آهن و ... است که در کنار ویتامین هایی همچون C، A، K، B و ... خواص سیر را تشکیل می دهند. این گیاه معجزه آور در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها همچون سرطان، فشارخون، سرماخوردگی، آلزایمر، آسم و ... نقش دارد و بر روی مهمترین سیستم های بدن همچون سیستم قلبی-عروقی، سیستم گوارشی، سیستم ایمنی و... تأثیر مثبتی می گذارد.

ما در این مقاله تمام تلاش خود را انجام دادیم تا تمامی نکات مفید و مهم خواص سیر را برای شما بیان کنیم. امیدواریم که تمامی مطالب برای شما مفید واقع شده باشد. ممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.