موزه گردی در تهران | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

موزه گردی در تهران

موزه گردی

بسیاری از ساکنان پایتخت، تهران را شهری دود گرفته و کسل کننده می دانند که جز ترافیک و آلودگی هوا چیز دیگری ندارد؛ اما این تصور کمی بی انصافی است. تهران تنها به شلوغی ها و مشکلاتش ختم نمی شود؛ این شهر دیدنی های بسیاری را نیز در خود جای داده است که اگر آنها را بشناسید بهانه های خوبی برای گشت و گذار در این دیار پیدا می کنید.

تهران در آغاز تنها یک روستای بزرگ بود که در میان دیار پر آوازه شهر ری و کوهپایه‌های البرز قرار داشت. دوران درخشان این شهر زمانی رقم خورد که قاجارها آن را به عنوان پایتخت انتخاب کردند و بناهای حکومتی آنها یکی پس از دیگری در این شهر ساخته شدند. در آن زمان بود که تهران رو به آبادانی گذاشت و روز به روز از آن چهره ساده اش بیشتر و بیشتر فاصله گرفت.

با رفتن قاجارها و روی کار آمدن پهلوی ها این روند باز هم ادامه یافت و تهران هر روز بزرگتر و مدرن تر از دیروز شد. حتا پس از انقلاب اسلامی ایران نیز این شهر عنوان پایتختی را حفظ کرد و سازه های مهم در آن شکل گرفتند. حالا تهران امروز دیگر شباهتی به تهران قاجارها ندارد؛ اما هنوز هم رد پای آنها در شهر دیده می شود.

یادگاری های به جامانده از دوران قاجار در جای جای تهران هنوز روزگار می گذرانند؛ بسیاری از آنها کاربرد تازه ای پیدا کرده و یا به موزه تبدیل شده اند. این مقاله می خواهد شما را به گشتی در تهران قدیم ببرد.

کاخ موزه گلستان

کاخ موزه گلستان بنایی بجا مانده از ارگ تاریخی تهران است که بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد و تاریخ آن به دوران صفویه باز می گردد. البته امروزه دیگر اثری از بناهای ارگ باقی نمانده و کاخ گلستان تنها بازمانده آن است. در سفر به گلستان تهران بخش هایی که باید حتما از آنها بازدید کنید عبارتند از ایوان تخت مرمر، خلوت کریمخانی، تالار سلام، تالار آیینه، تالار سفره خانه، تالار برلیان، کاخ شمس العماره، تالار الماس، کاخ ابیض و چادرخانه که همگی منتظر میزبانی از شما هستند.

در کاخ گلستان همچنین آثاری از نقاش معروف ایران؛ کمال الملک؛ نیز نگهداری می شود. کاخ گلستان را باید به عنوان بهترین نمونه از کاخ موزه های کشور معرفی کنیم که در فهرست آثار جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است.

آدرس کاخ موزه گلستان:

خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ

راه‌های دسترسی:

این کاخ‌ موزه به به متروی پانزده خرداد و متروی امام خمینی نزدیک بسیار است. پایانه اتوبوس‌های میدان امام خمینی و قورخانه نیز به منظور همین دسترسی است. در این محدوده خیابان‌‌های منتهی به کاخ گلستان از جمله ( باب همایون، صور اسرافیل، داور، سبزه میدان) سنگ‌فرش شده و تردد وسایل نقلیه بدون هماهنگی با شهرداری در آن ممنوع است.

ساعت بازدید:

کاخ موزه گلستان که در ساعت بازدید از این مجموعه در ۶ ماه اول سال از ساعت۹ صبح تا ۱۷:۳۰ (فروش بیط تا ساعت ۱۶:۳۰) و در ۶ ماه دوم سال از ساعت ۹ تا ۱۶:۳۰ (فروش بلیط تا ساعت ۱۵:۳۰)

کاخ سعد آباد

مجموعه کاخ های سعد آباد در حقیقت آخرین کاخ سلطنتی ایران است و در ابتدا متعلق به خاندان قاجار بود. بعدا توسط رضا خان در سال ۱۳۰۰ مورد استفاده قرار گرفت و محمدرضا نیز در سال ۱۳۵۰ به کاخ سعد آباد نقل مکان کرد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ این مکان تغییر کاربری دارد و تبدیل به یک موزه شد. البته یک کاخ نیز که متعلق به ارگان ریاست جمهوری است برای پذیرایی از میهمانان خارجی در این منطقه قرار دارد. از جمله بخش هایی که در کاخ سعد آباد باید از آنها دیدن کنید می توانیم به کاخ موزه ملت، کاخ‌ موزه سبز، موزه پوشاک سلطنتی، موزه خط و کتابت میرعماد، موزه استاد حسین بهزاد، موزه‌ سلاح‌ های دربار، موزه آشپزخانه سلطنتی، موزه برادران امیدوار، موزه هنر ملل، موزه هنرهای زیبا، موزه استاد فرشچیان و موزه آب اشاره کنیم.

آدرس کاخ سعدآباد:

خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری

راه‌های دسترسی:

 کاخ سعد آباد دارای دو درب است: درب دربند و درب زعفرانیه. برای رسیدن به هر دو درب می‌توانید از وسایل نقلیه عمومی مانند مترو برای رسیدن به میدان تجریش استفاده کنید و سپس از تاکسی‌هایی که شما را به موزه می‌رسانند بهره‌مند شوید. به این منظور می‌توانید در ضلع غربی میدان تجریش ( خیابان شهید ملکی) تاکسی‌های آصف یا اسد آباد را سوار شوید و سر خیابان شهید طاهری پیاده شوید، که با درب زعفرانیه کاخ سعدآباد ده دقیقه پیاده‌روی فاصله دارد. این مجموعه فاقد پارکینگ است و اگر خودرو شخصی به همراه می‌برید، باید آن را در خیابان‌های اطراف پارک کنید.

ساعت بازدید:

این موزه همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ میزبان بازدیدکنندگان است. فروش بلیت تنها تا ساعت ۱۷ انجام می‌شود.

بخش‌های موزه:

کاخ موزه ملت، کاخ‌موزه سبز، موزه پوشاک سلطنتی، موزه خط و کتابت میرعماد، موزه استاد حسین بهزاد، موزه‌سلاح‌های دربار، موزه آشپزخانه سلطنتی، موزه برادران امیدوار، موزه هنر ملل، موزه هنرهای زیبا، موزه استاد فرشچیان، موزه آب

کاخ نیاوران

مجموعه تاریخی نیاوران یا همان کاخ نیاوران متشکل از شش موزه است و در مساحتی ۵ هکتاری واقع شده است. کاخ نیاوران در سال های پایانی حکومت شاه؛ محل زندگی خود و خانواده اش بود. احداث کاخ نیاروان از سال ۱۳۳۷ آغاز شد و با وقفه ای کوتاه در فرایند تکمیلش، در نهایت در سال ۱۳۴۶ به اتمام رسید. در گذشته در این محل کاخ کوچکی وجود داشت که محل زندگی فتح علی شاه قاجار بود، اما در زمان پهلوی تخریب شد و کاخ نیاوران فعلی بجای آن ساخته شد.

در این کاخ فرش های باشکوه و لباس های شیک بیش از هر چیزی قابل توجه اند. همچنین در بخش های دیگر، دوران کودکی احمدشاه و زندگی او در معرض نمایش قرار گرفته است. مجموعه نیاوران از بهترین موزه های تهران می باشد که ارزش یک بار دیدن را دارد.

آدرس نیاوران :

میدان شهید باهنر (نیاوران)، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

راه‌های درسترسی:

برای درسترسی به این موزه، از سمت دارآباد و کاشانک از طریق خیابان پور ابتهاج، و از سمت میدان نوبنیاد می‌توان از طریق خیابان پاسداران اقدام کرد.

ساعات بازدید:

ساعات بازدید از موزه در نیمه اول سال از ساعت ۹ تا ۱۹ و ساعت فروش بلیط تا ساعت ۱۸ است. در نیمه دوم سال نیز بازدید از موزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ عصر، و فروش بلیط تا ساعت ۱۶ است.

بخش‌های موزه:

کاخ صاحبقرانیه، کاخ اختصاصی نیاوران، کوشک احمدشاهی، موزه جهان‌نما، موزه کتابخانه سلطنتی، موزه خودروهای اختصاصی کاخ نیاوران و باغ‌موزه کتیبه‌ها

گنجینه جواهرات ملی

گنجینه جواهرات ملی که در طبقه زیرین ساختمان بانک ملی قرار دارد، مجموعه ای بی نظیر از سنگ های قیمتی، تاج و دیگر جواهرات متعلق به پادشاهان صفوی، قاجار و پهلوی است. دو جواهر بسیار معروف و مهمی که در این مکان نگهداری می شود تخت طاووس و الماس نور اند. در بازدید از گنجینه جواهرات ملی ایران باید از قبل برای بازدید هماهنگی انجام دهید. همچنین باید تمام وسایل و متعلقات خودتان را هم به محض ورود تحویل بدهید.

آدرس موزه جواهرات ملی:

میدان امام خمینی، خیابان فردوسی، نرسیده به چهارراه استانبول، ساختمان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، خزانه جواهرات ملی

راه‌های دسترسی:‌

از طریق متروی فردوسی در خیابان فردوسی و متروی امام خمینی در میدان امام خمینی، می‌توان با ۲۰ دقیقه پیاده روی در مسیر خیابان فردوسی به این موزه دسترسی پیدا کرد.

ساعت بازدید:

ساعت بازدید از این موزه در روزهای شنبه تا سه‌شنبه از ساعت ۱۴ الی ۱۶:۳۰ است. این موزه در روزهای دیگر و تعطیلات رسمی تعطیل است.

بخش‌ها و اشیا موزه:

قطعات موجود در این موزه در قالب ۳۶ گنجه دسته بندی شده‌اند که به طور عمده شامل انواع زیورآلات تزئینی، انواع تاج و نیمتاج، انواع جقه (پیش‌کلاه)، گلدان، سرپوش‌های غذا، قلیان، آینه، تنگ‌های مینا، شمعدان، فیروزه، شمشیر، خنجر، سپر، ساعت، قلمدان، انفیه‌دان، اشیا آراسته به یاقوت و لعل، تفنگ، عصا، مدال، تخت، سنجاق و گل‌سینه، مروارید و... است. الماس معروف به دریای نور، تاج پهلوی، جقه نادری، تاج کیانی، کره جواهرنشان، تخت طاووس ( تخت خورشید) در این مجموعه وجود دارند.

موزه زمان

موزه زمان همانطور که از نامش انتظار می رود مکانی برای آشنایی و نگهداری نمونه هایی از ساعت های اولیه و مورد استفاده در گذشته است. در بخش های مختلف موزه زمان می توانید ماکت هایی از ساعت های شنی اولیه، ساعت های آبی، ساعت سوختی و یک ساعت آفتابی با قدمتی ۳۰۰۰ ساله قرار دارد. در داخل ساختمان موزه نفیس ترین ساعت مکانیکی، تقویم و کتاب هایی مرتبط با زمان قرار دارد. ساختمان این بنا ۸۰ سال عمر دارد و در زمان ناصر الدین شاه بنا شده است.

آدرس موزه زمان:

خیابان ولیعصر، ابتدای خیابان سرلشگر فلاحی (زعفرانیه)، نبش چهارراه پرزین بغدادی، پلاک ۱۲

راه‌های دسترسی:

متروی خط تجریش در ایستگاه تجریش تا این موزه حدود ۲۰ دقیقه فاصله دارد. همچنین بی‌آر‌تی خط تجریش- راه‌آهن در ایستگاه زعفرانیه به این موزه بسیار نزدیک بوده و با ۵ دقیقه پیاده‌روی می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد.

ساعت بازدید:

این موزه از شنبه تا پنج‌شنبه از ۸:۳۰ صبح تا ۱۸:۳۰ و در روزهای جمعه از ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ پذیرای حضور بازدیدکنندگان است.

اشیا موزه:‌

در بخش فضای باز این موزه نمونه (ماکت) ساعت‌های ابتدایی مثل ساعت آفتابی (با قدمت ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد)، ساعت شنی، ساعت آبی، ساعت سوختی و در داخل ساختمان موزه نفیس‌ترین ساعت‌های مکانیکی، تقویم و موضوعات مرتبط به زمان قرار دارد. ساختمان این بنا حدود ۸۰ سال قدمت داشته و بنایی پهلوی با بنیادی قاجاری است.

موزه سینما

موزه سینما در باغ فردوس قرار دارد و قدمت بنای آن به زمان محمد رضا شاه قاجار می رسد. آثاری که در این موزه نگهداری می شود همگی مرتبط با رشته های سینما هستند و براساس موضوع و محتوایشان در تالار های مختلف به نمایش گذاشته شده اند. این تالار ها شامل تالار آبی، تالار معاصران، تالار بین‌الملل، نمایشگاه دفاع مقدس، تماشاخانه، نمایشگاه علی حاتمی، نمایشگاه نام‌آوران، نمایشگاه دوبله و صدا، خانه فرهاد؛ زیرگذر تاریخ و نمایشگاه ارامنه است.

آدرس موزه سینما:

خیابان ولیعصر، نرسیده به تجریش، باغ فردوس

راه‌های دسترسی:

متروی خط تجریش در ایستگاه تجریش تا این موزه حدود ۲۰ دقیقه فاصله دارد. همچنین بی‌آر‌تی خط تجریش- راه‌آهن در ایستگاه زعفرانیه به این موزه بسیار نزدیک بوده و با ۵ دقیقه پیاده‌روی می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد.

ساعت بازدید:

ساعت بازدید از این موزه در روزهای یک‌شنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۹ الی ۱۹، و در روزهای جمعه و ایام تعطیل از ساعت ۱۴ الی ۱۹ است.

بخش‌های موزه:

ساختمان موزه سینما که در باغ فردوس قرار دارد در زمان محمدشاه قاجار بنا شده است. آثار مرتبط با رشته سینما در این موزه بر اساس موضوع و محتوا در تالارهای گوناگون دسته‌بندی شده‌اند. این تالارها شامل تالار آبی، تالار معاصران، تالار بین‌الملل، نمایشگاه دفاع مقدس، تماشاخانه، نمایشگاه علی حاتمی، نمایشگاه نام‌آوران، نمایشگاه دوبله و صدا، خانه فرهاد، زیرگذر تاریخ و نمایشگاه ارامنه است.

باغ موزه قصر

باغ موزه قصر که در بلوار مطهری قرار دارد، موزه ای است که در زمان قاجار و توسط نیکولای مارکوف ساخته شد و معماری اش اروپایی-ایرانی است. دستور ساخت این بنا را قتح علی شاه صادر کرد و محل اقامت و زندگی اش بود و از جمله بناهای آن می توانیم به یک عمارت بزرگ، اندرونی،کلاه فرنگی و استخر اش اشاره کنیم.

بعدا این بنا در زمان ناصر الدین شاه به عنوان اردوگاهی نظامی مورد استفاده قرار گرفت و متاسفانه در زمان مظفرالدین شاه بخش های زیادی از آن تخریب شد. در نهایت در سال ۱۳۰۸ ساختمان اولین زندان ایران برروی خرابه های بنای اولیه ساخته شد و سال های به عنوان زندان مجرمین سیاسی مورد استفاده بود و از سال ۱۳۹۰ به عنوان یک موزه افتتاح شد و درب هایش برای بازدید عموم گشوده شد.

آدرس باغ‌موزه قصر:

انتهای خیابان شهید مطهری، بعد از تقاطع دکتر شریعتی، میدان پلیس

راه‌های دسترسی:

از طریق ایستگاه متروی شهید مفتح می‌توان با پیاده‌روی به این موزه دسترسی پیدا کرد.

ساعت بازدید:

بازدید از این موزه از شنبه تا چهارشنبه ۱۱ الی ۱۹، و پنجشنبه و جمعه ۹ الی ۱۹ است.

بخش‌های موزه:

این موزه که یکی از قدیمی‌ترین زندان‌های شهر تهران بوده است، اکنون دارای بخش‌های مختلف از جمله موزه مارکوف، سالن فرخی یزدی، موزه سیاسی، برج‌های دیده‌بانی، باغ ایرانی، نگاهرخانه ملک‌الشعرای بهار و... است.

موزه رضا عباسی

موزه رضا عباسی به افتخار هنرمند بزرگ ایرانی، رضا عباسی بنا شد و در آن سه گالری مختلف وجود دارد که هنرهای قبل، بعد و دوران اسلام را به نمایش گذاشته است. همچنین تعداد زیادی از آثار نقاشی رضا عباسی نیز در این موزه به نمایش گذاشته شده است. ده ها اثر سفالی، فلزی و جواهرات مربوط به زمان باستان نیز در این گالری به نمایش گذاشته شده اند.

آدرس موزه رضا عباسی:

خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، پلاک ۹۷۲

راه‌های دسترسی:

علاوه بر بی‌آر‌تی پایانه علم و صنعت- میدان آرژانتین، که از این خیابان می‌گذرد، پل سیدخندان پایانه تعدادی اتوبوس و تاکسی از اقصی نقاط شهر است.

ساعت بازدید:

ساعت بازدید از این موزه، همه روزه به جز دوشنبه‌ها و ایام سوگواری، در ۶ ماه اول سال ۹ تا ۱۷ و در ۶ ماه دوم سال ۹ تا ۱۸ است.

بخش‌های موزه:

این موزه دارای آثار هنری پیش از تاریخ تا قرن سیزدهم هجری در سه بخش تالار پیش از اسلام، تالار هنرهای اسلامی و تالار نگارگری و خوشنویسی است.

باغ موزه نگارستان

در یکی از شلوغ‌ترین جاهای تهران، یعنی میدان بهارستان، باغ موزه نگارستان قرار دارد. این باغ موزه که مثل راه نجاتی برای فرار از آن شلوغی‌ست، به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شده. او قسمتی از تابستان را در این باغ می‌گذراند و وقتی قصد سفر به خارج از کشور را می‌کرد، اول در این باغ با بزرگان دیدار کرده و بعد راهی می‌شد.

باغ موزه نگارستان که یکی از زیباترین باغ های تهران است، قسمت‌های مختلفی دارد. از حوض وسط باغ و درخت‌های انار که بگذریم، به گلخانه و موزه کمال‌الملک می‌رسیم. در این باغ موزه، پرتره و نقاشی‌هایی از دیگر نقاشان معاصر هم هست.

آدرس:

میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیع

ساعت بازدید:

۹ صبح تا ۲۲

باغ موزه مقدم

یکی دیگر از باغ موزه های تهران، باغ موزه مقدم است که نه در شمال تهران، بلکه در جنوب پایتخت قرار گرفته. باغ موزه مقدم، خانه محسن مقدم و همسر فرانسوی‌اش بوده و هر قسمت از آن با وجود اشیایی که محسن مقدم از جاهای مختلف جمع  و به این مکان منتقل کرده، دیدنی‌ست.

طاقچه گچبری زندیه از اصفهان، شومینه‌ای از قصر فیروزه متلعق به کاخ فیروزه خانم، سوگلی ناصرالدین شاه، اتاق صدف، ایوان قاجار و حیاط اندرونی و بیرونی و قسمتی از حیاط که گفته می‌شود با الهام از باغ الحمراء اسپانیا ساخته شده، باغ موزه مقدم را به یکی از تماشایی‌ترین‌ها تبدیل کرده.

آدرس موزه مقدم:

خیابان اما خمینی، بعد از خیابان شخی هادی، جنب بانک ملت، پلاک ۲۵۱

راه‌های دسترسی:

متروی دانشگاه امام علی نزدیک‌ترین مسیر را به این موزه دارد.

ساعت بازدید:

روزهای بازدید از این موزه یکشنبه تا جمعه، ساعت ۹ الی ۱۷ است.

بخش‌های موزه:

این خانه که ساهت آن به دوره قاجار تعلق دارد، ملک استاد مقدم، استاد ممتاز دانشگاه تهران، بوده است، که قدمتی تاریخی داشته و معماری قدیمی ایران را در بخش‌های مختلف از جمله اتاق پیشخوان، اتاق گاهنگاری، حوضخانه، ایوان قاجار، گلخانه و... به نمایش می‌گذارد.

موزه‌ی ملی ایران (موزه‌ی مادر)

موزه ایران باستان، نخستین موزه‌ی ایران، در ابتدای خیابان ۳۰ تیر، در بخش غربی میدان مشق تهران در خیابان سی تیر جای دارد. ساخت این موزه در ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۱۳ ه. ش. به دستور رضا شاه توسط معمار فرانسوی، آندره گدار، شروع شد. ساختمان موزه در سال ۱۳۱۶ به اتمام رسید و موزه برای بازدید عموم افتتاح شد.

در آغاز طبقه اول موزه به بخش ایران پیش از اسلام و طبقه دوم موزه به بخش پس از اسلام اختصاص یافت. گسترش کاوش‌های باستان شناختی و ازدیاد روز افزون آثار در موزه ایران باستان، باعث شد که این موزه در چند مرحله، گسترش کمی و کیفی یا درحد فاصل سال‌های ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۰، علاوه بر تعویض ویترین‌های موزه، نوسازی سیستم گرمایشی و سیستم برقی موزه، واحدهایی تحت عنوان انبار و گنجینه در زیر موزه موزه، ساخته و اضافه شد.

در سال ۱۳۷۵، آثار دوران اسلامی، رسماً از موزه ایران باستان منفک و به ساختمان مجاور موزه که ساختمان که از سال ۱۳۳۷ ساخته شده بود، منتقل شد.

این ساختمان که در سال ۱۳۳۷ ساخته شده بود، در ابتدا با هدف احداث موزه مردم‌شناسی مدنظر بود، که پس از انقلاب، با ایجاد سازمان میراث فرهنگی و تمرکز اشیاء باستانی در موزه ایران باستان، طرح تغییر نام کلی موزه، به موزه ملی ایران و اضافه شدن موزه‌ای تحت عنوان موزه اسلامی مطرح و اجرا شد که در نهایت در سال ۱۳۷۵ با گشایش رسمی موزه دوران اسلامی، مجموعه موزه ایران باستان و موزه دوران اسلامی، تحت عنوان موزه ملی ایران رسمیت یافت.

البته از حدود ده سال پیش با هدف ساماندهی بخش دوران اسلامی، این موزه نیز برچیده شد و قرار است پس از این همه مدت،‌ در هفته‌ی میراث فرهنگی سال آینده این موزه بازگشایی شود.

آدرس موزه‌ی ملی ایران :

میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر، خیابان پروفسور رولن، شماره یک

راه‌های دسترسی:

برای دسترسی به این موزه می‌توان از طریق متروی میدان حسن‌آباد و میدان امام خمینی اقدام کرد.

ساعات بازدید:

ساعات بازدید این موزه در ۶ ماه اول سال از ساعت ۹ تا ۱۹، و در ۶ ماه دوم سال از ساعت ۸ تا ۱۷ است.

بخش‌های موزه:

این موزه قدیمی ترین، بزرگترین و مهمترین موزه کشور است که در سال ۱۳۱۶ تاسیس شده است؛ و شامل دو موزه ایران باستان و دوران اسلامی است.

موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران

ساختمان موزه آبگینه که در خیابان سی تیر پلاک 55 قراردارد، به خودی خود می‌تواند برای علاقه‌مندان دیدنی باشد. این ساختمان متعلق به «قوام‌السلطنه»‌، وزیر احمد شاه قاجار بوده است‌. این ساختمان در دو طبقه و پنج تالار ساخته شده است‌. تالار یک و دو در طبقه اول و تالارهای دیگر در طبقه فوقانی قرار دارد. طراح ویترین‌های موزه مهندسی اتریشی به نام «هانس هولاین» بود که چند ماه پیش فوت کرد.

این موزه در واقع موزه‌ی تخصصی شیشه و سفال است و قدیمی‌ترین شیشه‌ها، لوله‌های شیشه‌ای به نام سیلندر شیشه است که از معبد چغازنبیل کشف شده است و مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد است‌. شیشه‌ها و سفال‌های طبقه اول نیز مربوط به دوره‌های پیش از تاریخ است که قدیمی‌ترین سفال دست‌ساز از دوران اشکانی‌، هزاره‌های اول به دست آمده است‌. تالار صدف به علت شباهت شکل آن به صدف نیمه باز به این نام خوانده می‌شود و شامل انواع سفال‌های قرن سوم و چهارم شهر نیشابور است‌.

این مجموعه تا 1330 محل سکونت و کار قوام‌السلطنه بود و بعد از آن مدت هفت سال در اختیار سفارت مصر قرار گرفت‌. بعد از آن‌، به ترتیب سفارت افغانستان‌، بانک بازرگانی و در سال 1355 با همکاری مهندسان ایرانی و اتریشی تغییرات آن شروع شد.

آدرس موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران:

خیابان جمهوری اسلامی، خیابان سی تیر، پلاک ۵۵

راه‌های دسترسی:

پس از خروج ار مترو سعدی، می‌توانید با ۲۰ دقیقه پیاده‌روی در خیابان جمهوری به سمت غرب به موزه آبگینه برسید. اتوبوس‌های خط بهارستان- میدان جمهوری نیز در ایستگاه پل حافظ، در نزدیکی موزه قرار دارند. این موزه دارای پارکینگ نبوده و در محدوده طرح ترافیک قرار دارد.

ساعت بازدید:

ساعت بازدید از این موزه، همه روزه به جز دوشنبه‌ها و ایام سوگواری، در ۶ ماه اول سال ۹ تا ۱۷ و در ۶ ماه دوم سال ۹ تا ۱۸ است.

بخش‌ها و اشیاه موزه:

این موزه دارای قدیمی‌ترین شیشه‌ها و سفال‌های متعلق به ایران است که تاریخ آن‌ها به هزاره دوم پیش از میلاد باز ‌می‌گردد. تالار صدف، تالار زرین و تالار لاجورد از جمله تالارهای این موزه هستند.

موزه فرش ایران

موزه فرش ایران در ضلع شمالی پارک لاله و روبه‌روی فروشگاه سپه خیابان فاطمی با طرح دارقالی در نمای بیرونی این موزه در 22بهمن ماه 1356 افتتاح شد.

ساختمان موزه‌ی فرش ایران، شامل دو تالار است و برای نمایش انواع قالی‌های دست بافت و گلیم مورد استفاده قرار می‌گیرد. مجموعه موزه فرش ایران شامل با ارزش‌ترین نمونه‌های قالی ایران از قرن نهم هجری تا دوره معاصر است و از منابع غنی تحقیقی برای پژوهشگران و هنر دوستان به شمار می‌آید. معمولاً حدود 135 تخته از شاهکارهای قالی ایران‌، بافت مراکز مهم قالی‌بافی مانند کاشان‌، کرمان‌، اصفهان‌، تبریز، خراسان‌، کردستان و جز آن‌ها، در تالار طبقه همکف به نمایش گذاشته می‌شود.

آدرس موزه فرش:

این موزه در تقاطع خیابان کارگر شمالی و فاطمی قرار دارد.

راه‌های دسترسی:

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به این موزه، ایستگاه فاطمی واقع در نبش خیابان فاطمی و متروی میدان انقلاب است.

ساعت بازدید:

ساعت بازدید از این موزه، همه روزه به جز دوشنبه‌ها و ایام سوگواری، در ۶ ماه اول سال ۹ تا ۱۷ و در ۶ ماه دوم سال ۹ تا ۱۸ است.

ویژگی‌های موزه:

در این موزه ۱۳۵ تخته از با‌ ارزش‌ترین نمونه‌های قالی ایران از قرن نهم هجری تا دوره معاصر وجود دارد.

سخن پایانی

یکی از جذاب ترین کارها در زمان اوقات فراغت  فکر کردن در مورد  سفر به زمان است بطوری که ما در ذهن خود به سال ها و یا حتی قرن ها پیش برویم. ما با مراجعه به موزه ها گویی در زمان حرکت می کنیم و علاوه بر اینکه کلی اطلاعات درباره گذشته به دست می آوریم در کنار آن کلی تفریح هم میکنیم.

ما در این مقاله بطور کلی درباره برخی موزه های موجود در تهران با شما صحبت کردیم. امیدواریم در زمان اوقات فراغت خود به برخی از این موزه ها سری بزنید و آثار تاریخی شگفت آوری را مشاهده کنید.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.