چگونه بفهمیم کرونا داریم ؟ | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

چگونه بفهمیم کرونا داریم ؟

ویروس کرونا چیست؟

ویروس‌های کرونا خانواده بزرگی از‌ ویروس‌ها هستند که می‌توانند حیوانات و انسان‌ها را بیمار کنند.

تعداد زیادی از ویروس‌های کرونا که تاکنون شناخته‌شده‌اند،  موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسانها می‌شوند. که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری‌های شدیدتری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند.  ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است عامل ابتلا به بیماری کووید-19 است.

کووید-19 چیست؟

ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است موجب بیماری عفونی کووید-19 میشود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شروع طغیان اخیر در دسامبر سال 2019 در شهر ووهان،کشور چین، ناشناخته بود.

علائم کووید-19 چیست؟

علائم کووید-19 چیست؟

 

تب، خستگی و سرفه‌های خشک رایج‌ترین علائم ابتلا به بیماری کووید-19 هستند. بعضی از بیماران ممکن است علائم دیگری مثل درد و کوفتگی، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال داشته باشند.

 

این علائم معمولا خفیف هستند و شروع آن‌ها تدریجی است. برخی از افراد مبتلا ممکن است هیچ یک از علائم بیماری را تجربه نکرده و احساس ناخوشی نکنند.

در سالمندان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مثل فشار خون بالا، بیماریهای قلبی یا دیابت دارند، احتمال وخامت بیماری بیشتر است.

کسانی که علائم تب، سرفه و تنگی نفس دارند باید به پزشک مراجعه کنند.

تذکر:

هر یک از این علائم به تنهایی نشانه کرونا نیست. به عنوان نمونه  اگر آب ریزش بینی دارید و مرتب عطسه می‌کنید، نشانه سرماخوردگی، آنفلولانزا و مانند آن است که ارتباطی با کرونا ندارد.
بر اساس گزارشی که دویچه‌وله چندی پیش منتشر کرد، علایم ممکن است ظاهر شوند، اما حتمی نیستند. در میان بسیاری از کسانی که به ویروس کرونای جدید مبتلا شده اند، ویروس برای مدتی، تا زمان بروز علایم در بدن شان وجود داشته، اما بدخیم نبوده است.

انستیتوت روبرت کوخ آلمان اعلام کرده که دوران ابتلا به ویروس کرونای جدید تا ۱۴ روز ممکن است طول بکشد.

در صورتی که مطمئن نیستید یا ترس دارید، لطفا به دکتر مراجعه کنید.

انواع علائم کرونا:

بدون علامت، خفیف، شدید و بحرانی

اکثر موارد کرونا خفیف است اما خفیف به­ معنای بدون علامت نیست. اکثر افراد مبتلا به کووید-19 دچار تب و سرفه می­ شوند اما سایر علائم بسته به شدت بیماری متغیر است. بهتر است بدانید برای تخمین ابتلا به کرونا، تست هوشمند کرونا را طراحی کرده ایم.

افراد با علائم کرونا یا هر بیماری دیگر باید تا زمانی که علائم برطرف نشده در خانه بمانند. کسانی که علامت ندارند ولی با افراد علامت­ دار تماس داشته ­اند نیز باید در خانه بمانند.

افرادی که علائم خفیف دارند یا اصلا علامتی از خود نشان نمی­ دهند، می­ توانند ناقل ویروس باشند. شاید کووید-19 در یک نفر فقط منجر به سرفه ­های خفیف شود ولی در دیگری، به­ خصوص افراد مسن یا دارای بیماری زمینه ­ای، عوارض مرگبار به همراه آورد.

تحقیقات اخیر در ووهان چین نشان می­ دهد اکثر افراد ظرف چهار روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس از خود علامت نشان می ­دهند اما ممکن است ویروس تا دو هفته خاموش باقی بماند. تحقیق جدیدتر تایید کرده که متوسط دوره­ ی نهفتگی ویروس تقریبا 5 روز است.

کرونا بدون علامت یا خاموش

بعضی از افراد مبتلا به کووید-19 بدون علامت هستند. یعنی هیچ علامت بارزی از کرونا یا علائم مربوط به آن، مثل سرفه، را از خود نشان نمی ­دهند.

ممکن است فرد بدون علامت بی­ آن­که اطلاع داشته باشد ویروس را به دیگران انتقال دهد.

هر کس که جواب آزمایشش مثبت شده اما علامتی ندارد باید فاصله ­گذاری اجتماعی را رعایت کند. این فرد باید در فضاهای عمومی که رعایت فاصله­ گذاری اجتماعی در آن دشوار است، ماسک بزند.

هرکس که با فرد بیمار تماس داشته یا جواب آزمایشش مثبت شده، چه علامت داشته باشد چه نداشته باشد، باید از قوانین فوق پیروی کند زیرا ممکن است فرد بدون اطلاع و آگاهی خود دچار کووید-19 باشد.

علائم خفیف تا متوسط کرونا

تفاوت میان علائم خفیف و متوسط به درجه ­ی علامت بستگی دارد و درمان در این وضعیت کم­ وبیش یکسان است.

شایع­ترین علائم خفیف تا متوسط عبارتند از:

  • تب: اکثر افراد مبتلا به کرونا دچار تب می­ شوند. بنابر تحقیقی که در ژانویه­ ی 2020 در مجله­ ی لنست به چاپ رسید، 98% از افراد مبتلا به کووید-19 تب داشتند. در موارد خفیف تا متوسط، افراد معمولا تا 38 درجه­ تب می­ کنند.
  • خستگی: ممکن است بعضی از افراد انرژی کم­تری داشته باشند یا به خواب بیشتر احتیاج پیدا کنند.
  • سرفه: سرفه معمولا خشک است اما همیشه این­طور نیست.

سایر علائم شایع کرونا عبارتند از:

  • گلودرد
  • سردرد
  • گرفتگی بینی
  • ناخوشی
  • درد عضلانی
  • مشکلات گوارشی مانند اسهال، تهوع یا استفراغ
  • بی­اشتهایی

اکثر تحقیقات درمورد کرونا روی افرادی تمرکز داشته که برای درمان مراجعه کردند. بنابراین، اطلاعات موجود، مربوط به افراد دچار علائم شدید است.

درحالی­ که ویروس ­های سرماخوردگی و آنفلونزا تاثیر بدی روی نوزادان و کودکان دارد، اکثر تحقیقات پیرامون کرونا حاکی از این است که احتمالا کودکان علائم خفیف دارند یا اصلا دچار علامت نمی ­شوند.

درحالی­ که گزارشات اولیه از ویروس کرونا در وهله­ ی اول روی علائم تنفسی تمرکز داشت، تحقیقات جدید در مجله­ ی دستگاه گوارش آمریکا نشان می­ دهد 50.5% از افراد مبتلا به کووید-19 دچار علائم گوارشی نظیر اسهال می­ شوند.

بنابر ENT UK، بعضی از افراد، اغلب قبل از بروز سایر علائم، از تغییر در حس بویایی و چشایی خود خبر داده­ اند. پزشکان نمی ­دانند چه چیزی باعث بروز این وضعیت می­ شود اما سایر ویروس ­ها هم به حس بویایی حمله می­ کنند که گاهی همیشگی است.

موارد شدید کرونا

توصیف اطلاعات پیرامون شیوع علائم شدید دشوار است زیرا آزمایش در ایالت متحده در دسترس همه قرار ندارد. اکثر افراد تنها درصورتی که علائم حاد داشته باشند به دنبال مراقبت پزشکی می­ گردند و بعضی اصلا هیچ علامتی را تجربه نمی ­کنند.

علائم موارد شدید معمولا شامل زیر است:

  • تب بالای 38 درجه
  • اختلال در تنفس
  • کبودی لب و صورت
  • احساس درد یا فشار مداوم در قفسه­ ی سینه
  • بروز گیجی (با وضعیت روانی فرق دارد)
  • حتی وقتی دیگران سعی می­ کنند فرد بیمار را بیدار کنند، به سختی بیدار می­ شود

به­ طور میانگین، کسانی که دچار علائم شدید، مانند تنگی نفس، می­ شوند ظرف 8 روز بعد از ظهور سایر علائم دچار این حالت می­ شوند.

افراد دارای سابقه­ ی پزشکی متوجه می­ شوند که علائم بدتر شده است.

یک مقاله در جاما که در مارس 2020 منتشر شد نشان می­ دهد 12% از تمام افراد مبتلا به ویروس کرونا در ایتالیا برای درمان به مراقبت­های ویژه نیاز داشتند. البته این آمار پیوسته درحال تغییر است.

موارد بحرانی کرونا

از آمار چین در فوریه چنین برمی­ آید که از بین بیشتر از 72 هزار فرد مبتلا به کووید-19، 5% در دسته­ ی «وضعیت حاد و بحرانی» قرار داشتند.

با این حال، تخمین میزان دقت این آمار دشوار است زیرا بسیاری از افراد مبتلا به ویروس کرونا برای درمان مراجعه نمی­ کنند و بعضی از افراد هیچ علامتی ندارند.

لازم به ذکر است که این ارقام با شیوع بیشتر ویروس کرونا پیوسته درحال تغییر می­ باشد.

کسانی که دچار علائم مرگبار کووید-19 می­ شوند، درکنار علائم شدیدی که در بالا به آن اشاره شد، احتمالا موارد زیر را هم تجربه می­ کنند:

  • ضعیف شدن نبض
  • سرد شدن دست­ ها و پاها
  • برای تداوم عملکرد اندام­ ها و حیات به درمان پزشکی نیاز پیدا می­ کنند

همچنین ممکن است موارد بحرانی کرونا منجر به بیماری­ های زیر شود:

  • سپسیس: نوعی عفونت سیستمی است که وقتی سیستم ایمنی بدن بیش از حد به پاتوژن­ ها واکنش نشان می­ دهد اتفاق می­ افتد و تاثیر آن مرگبار است.
  • نارسایی تنفسی: زمانی که آسیب ریوی آن­قدر شدید باشد که ریه بدون دستگاه نتواند به عملکرد خود ادامه دهد، این وضعیت رخ می­ دهد.
  • نارسایی عضو: این وضعیت خطرناک زمانی اتفاق می افتد که یک یا چند عضو بدن دیگر به درستی کار نکند.

به گزارش مقاله­ ی جاما در ماه فوریه، 49% از موارد بحرانی در چین منجر به مرگ افراد شد.

بعضی بیماری­ های خاص خطر مرگ یا بروز علائم بحرانی کرونا را افزایش می ­دهد. این موارد عبارتند از:

  • بیماری قلبی
  • دیابت
  • بیماری مزمن تنفسی، مانند بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)
  • فشار خون بالا
  • سرطان
کووید-19 چگونه منتقل می‌شود؟

 افراد ممکن است بیماری را از فردی که به کووید-19 مبتلا است بگیرند. انتقال کووید-19 از افراد بیمار (حامل ویروس) به افراد سالم امکان‌پذیر است. این بیماری می‌تواند از طریق قطرک‌هایی که با سرفه یا بازدم از دهان و بینی فرد مبتلا به کووید-19 به اطراف پخش می‌شود، به دیگران نیز سرایت کند.

این قطرک‌ ها بر وسایل و سطوح اطراف فرد بیمار پخش‌ می‌شود. سپس سایر افراد با دست زدن به این وسایل یا سطوح آلوده و لمس چشم ها، دهان و بینی، به کووید-19 مبتلا می‌شوند.

همچنین امکان ابتلا از طریق تنفس قطرک‌های ناشی از سرفه یا بازدم فرد مبتلا به کووید-19 نیز وجود دارد.

به همین دلیل، مهم است که از فرد مبتلا به کووید-19 ‌‌ حداقل 1 متر (یا 3 فوت) فاصله بگیرید.

سازمان جهانی بهداشت پیوسته در حال ارزیابی تحقیقات جاری درباره راه‌های انتقال بیماری کووید-19 است و به اعلام جدیدترین یافته‌ها ادامه خواهد داد.

آیا کووید-19 از فرد فاقد علائم بیماری، به دیگران منتقل می شود؟

راه اصلی انتشار این بیماری، از طریق قطرک‌ های تنفسی است که با سرفه‌ های فرد مبتلا در محیط پخش می‌شود. احتمال ابتلا به کووید-19 از طریق تماس با فردی که هیچ علائمی ندارد، بسیار کم است.

البته، بسیاری از مبتلایان به کووید-19، به ویژه در مراحل ابتدایی بیماری، علائم خفیف دارند.

بنابراین است ممکن است شما بیماری را از فردی بگیرید که به عنوان مثال فقط سرفه‌ های خفیفی دارد و احساس بیماری نمی‌ کند.

 

درمان کرونا

افراد دارای علائم خفیف تا متوسط کووید-19 باید اقدامات زیر را انجام دهند:

  • تا جای ممکن در خانه بمانند و از دیگران دوری کنند.
  • ماسک بزنند.
  • حواسشان به علائم باشد.
  • از طریق تلفن یا اینترنت با پزشک یا پرستار تماس بگیرند تا مشخص شود آیا علائم به مراقبت پزشکی احتیاج دارد یا خیر.
  • با پیروی از توصیه ­های متخصص بهداشت به درمان خود بپردازند.
  • اگر علائم بدتر شد، تحت مراقبت و درمان فوری پزشکی قرار گیرند.
چقدر احتمال دارد به کووید-19 مبتلا شوم؟

احتمال ابتلا به محل زندگی‌ تان بستگی دارد. به‌خصوص اینکه آیا در منطقه شما طغیان کووید-19 گزارش شده است یا خیر. در محل سکونت بیشتر افراد، هنوز احتمال ابتلا به کووید-19 پایین است. با این وجود، در حال حاضر مناطق و شهرهایی در جهان با طغیان این بیماری مواجه هستند. دولت و مسئولین حوزه سلامت با تشخیص هر نمونه‌ جدید از ابتلا به کووید-19، اقداماتی اساسی انجام می‌ دهند.

مطمئن شوید که محدودیت‌های اعمال شده مرتبط با سفر، جابه‌جایی و دورهمی‌ ها را می‌ دانید و رعایت می‌ کنید. همکاری با اقدامات کنترل بیماری‌ها، به کاهش احتمال ابتلای شما و کاهش روند انتشار ویروس کمک می‌ کند.

طغیان کووید-19 می‌تواند کنترل شده و انتشار آن متوقف شود، همانطور که در چین و چند کشور دیگر اتفاق افتاده است. متأسفانه امکان ظهور سریع طغیان‌های جدید نیز وجود دارد. آگاهی از شرایط محل زندگی و جایی که قصد رفتن به آن را دارید، مهم است.

سازمان جهانی بهداشت روزانه اطلاعاتی مربوط به وضعیت کووید-19 درسرتاسر جهان منتشر می‌ کند.

برای حفاظت خودم و جلوگیری از انتشار بیماری، چه کار کنم؟

مراقبت‌ های ساده‌ای وجود دارند که با انجام آن‌ها می‌ توانید احتمال ابتلای خود به کووید-19را کاهش داده و مانع از انتشار آن شوید:

  •  دست‌هایتان را بطور مرتب و کامل با آب و صابون بشویید یا با محلول‌های ضدعفونی‌کننده حاوی الکل تمیز کنید.
  • چرا باید بطور مرتب دست‌ها را بشوییم؟ زیرا ویروس‌هایی که ممکن است روی دستهایتان باشند با شستشوی (صحیح) دستها با آب و صابون و یا استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده حاوی الکل، از بین میروند.

  • از فردی که سرفه یا عطسه می‌کند، حداقل 1 متر (3 فوت) فاصله بگیرید.
  • چرا باید از فرد بیمار فاصله بگیریم؟ زیرا افراد با عطسه یا سرفه‌ حجم زیادی از قطرک‌ها ی ریز را از دهان و بینی شان به اطراف پخش می کنند. این قطرک‌ها ممکن است حامل ویروس باشند.
  • اگر در نزدیکی یک فرد مبتلا به کووید-19 باشید و  آن فرد سرفه کند، شما از طریق تنفس این قطرک‌های حامل ویروس ممکن است به این بیماری مبتلا شوید.
  • به چشم‌ها، دهان و بینی ‌‌‌تان دست نزنید.
  • چرا نباید دست بزنیم؟ چون دست‌های ما با سطوح زیادی در تماس هستند و ممکن است آلوده به ویروس باشند.
  • با لمس چشم‌ها، دهان و بینی با دست‌های آلوده، ویروس به آنها منتقل شده، از طریق این نواحی به بدن شما وارد میشود و می‌تواند شما را بیمار کند.
  • مطمئن شوید که هم شما و هم اطرافیانتان بهداشت تنفسی را رعایت می‌کنید.
  • بهداشت تنفسی به معنای پوشاندن دهان و بینی با آرنج خم شده یا دستمال کاغذی در هنگام عطسه و سرفه است. بلافاصله بعد از سرفه و عطسه، دستمال کاغذی خود را دور بیاندازید.
  • چرا بهداشت تنفسی را رعایت کنیم؟ چون قطرک‌های تنفسی عامل انتقال ویروس هستند. با رعایت بهداشت تنفسی می‌توانیم از ابتلای خود و اطرافیان‌مان به بیماری‌های ویروسی مثل سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید-19 جلوگیری کنیم.
  • اگر احساس بیماری می‌کنید در خانه بمانید.
  • اگر تب دارید، سرفه می‌کنید و به سختی نفس می‌کشید، به پزشک مراجعه کنید و قبل از مراجعه حتماً تماس بگیرید.
  • به توصیه‌های مسئولین بهداشت و سلامت در محل زندگی خود، عمل کنید.
  • چرا قبل از مراجعه زنگ بزنیم؟ چون مسئولین بهداشت و سلامت کشور و محل زندگی شما، تازه‌‌ترین اطلاعات مربوط به وضعیت بیماری در منطقه شما را در دست دارند. اگر پیش از مراجعه زنگ بزنید، این امکان را به ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی می‌دهید تا سریعاً شما را به مراکز درمانی مناسب ارجاع دهند.
  • این کار همچنین برای حفاظت از خودتان، جلوگیری از گسترش ویروس و ابتلای دیگران مؤثر است.
  • تازه‌ترین وضعیت مناطق آلوده به کووید-19 را دنبال کنید (شهرها یا مناطقی که کووید-19 در آن‌ها  بطور گسترده در حال انتشار است).
  • در صورت امکان از سفر به این مناطق خودداری کنید؛ به‌خصوص اگر سالمند هستید یا دیابت، ناراحتی قلبی یا کلیوی دارید.
  • چرا نباید به این نقاط سفر کنیم؟ زیرا احتمال ابتلای شما به کووید-19 در این مناطق بیشتر است.
آیا کووید-19 واکسن، دارو یا درمان خاصی دارد؟

هنوز خیر. تا امروز هیچ واکسن یا داروی ضد ویروسی به‌طور خاص برای این بیماری ساخته نشده‌است.

با این وجود، بیماران مبتلا برای کاهش علایم بیماری باید تحت مراقبت قرار بگیرند.

مبتلایانی که سابقه‌ بیماری‌های جدی دارند، باید در بیمارستان بستری شوند. بیشتر مبتلایان با دریافت مراقبت‌های حمایتی ‌بدون بستری بهبود می‌ یابند.

ساخت واکسن و درمان‌ های خاص دارویی، در دست تحقیق بوده و مراحل کارآزمایی بالینی را سپری می کنند.

سازمان جهانی بهداشت در حال سازماندهی فعالیت‌های موجود برای ساخت واکسن و دارو جهت پیشگیری و درمان بیماری کووید-19 است.

 

روش صحیح پوشیدن، درآوردن و دورانداختن ماسک چیست؟

1- یادمان باشد که ماسک را فقط این افراد باید استفاده کنند:

کارکنان بخش سلامت، کسانی که از بیماران مراقبت می‌کنند، افراد با علائم تنفسی مثل تب و سرفه.

2- قبل از دست زدن به ماسک، حتماً دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید و یا با محلول‌های ضدعفونی‌کننده حاوی الکل تمیز کنید.

3- ماسک را بردارید و خوب وارسی کنید تا پاره یا سوراخ نباشد.

4- بالای ماسک یعنی جایی که نوار نازک فلزی دارد را پیدا کنید ]این قسمتی است که روی بینی قرار می‌گیرد[.

5- مطمئن شوید که سمت صحیح آن مقابل صورت شما قرار دارد (طرف رنگی).

6- ماسک را روی صورت بگذارید. سعی کنید با فشردن نوار نازک فلزی یا قسمتی که سفت‌تر است، ماسک را متناسب با بینی‌تان حالت دهید تا ثابت بماند.

7- پایین ماسک را به سمت چانه بکشید تا دهان و چانه کامل پوشانده شوند.

8- بعد از استفاده، ماسک را درآورید، همزمان با درآوردن کش‌ها از پشت گوش‌هایتان، ماسک را از جلوی دهان و لباس‌هایتان دور کنید تا با سطح آلوده‌ ماسک، هیچ تماسی پیدا نکنند.

9- بلافاصله بعد از درآوردن ماسک، آن را در سطل زباله دردار بیندازید.

10- حتما بعد از درآوردن و دورانداختن ماسک ، بهداشت دست‌ها را رعایت کنید. یعنی دست‌ها را با آب و صابون بشویید (به‌خصوص اگر بوضوح کثیف شده باشند) یا با محلول ضدعفونی‌کننده حاوی الکل تمیز کنید.

سخن پایانی

SARS-CoV-2 ویروس جدیدی است و پزشکان هنوز درمورد نحوه ­ی شیوع، پایداری آن روی سطوح و تاثیری که روی انسان­ ها می­ گذارد اطلاعات کافی در دست ندارند.

موارد کووید-19 از بدون علامت تا بحرانی متغیر است و در برخی از موارد منجر به نارسایی عضو و مرگ می­ شود.

تا زمانی که اطلاعات بیشتر در این مورد به دست ما نرسد، امن ­ترین راه این است که فرض کنیم کرونا خطر مرگ دارد و به ­راحتی منتقل می­ شود و افراد بدون علامت می­ توانند ناقل باشند.

افراد باید به­ منظور کند شدن میزان انتقال و کاهش آمار مرگ، تماس ­های اجتماعی را به حداقل برسانند، تا جای ممکن در خانه بمانند و مرتب دستان خود را بشورند.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.