چگونه کابینت مناسب آشپزخانه را انتخاب کنیم ؟ | فورس کالا مگ

سبد خرید شما خالی است.
فروشگاه اینترنتی فورس کالا

چگونه کابینت مناسب آشپزخانه را انتخاب کنیم ؟

چگونه کابینت مناسب آشپزخانه را انتخاب کنیم؟

آشپزخانه از مهم‌ترین بخش‌های هر خانه‌ای است. بشر از دیرباز، اندیشه‌های متفاوتی برای طراحی این بخش از خانه اتخاذ کرده ‌است. طبقات، قفسه‌ها و کمدهای فراوان و مستحکم همواره از اجزای جدا ناشدنی آشپزخانه بوده‌اند و سیر تکاملی آن، همان چیزی است که ما امروزه آن را کابینت می‌نامیم. همانطور که می‌دانید، طراحی مناسب کابینت آشپزخانه ، نقش ویژه‌ای در زیبایی آشپزخانه و به طبع، زیبایی خانه دارد و به همین دلیل است کابینت‌ها ، جایگاه ویژه‌ای در دکوراسیون و طراحی داخلی ساختمان دارد و می‌تواند نمای آن را دلچسب سازد.

کابینت آشپزخانه در عین زیبایی، لازم است، کاربردی و با دوام نیز باشد تا بتواند حجم زیادی از ابزارآلات آشپزخانه را در درون خود پوشش دهد. طراحی مناسب کابینت آشپزخانه تابعی از رنگ، جنس و متریال کابینت، یراق آلات تزئینی است. در این محتوا قصد داریم شما را با انواع روکش، رنگ، طرح و هر آنچه برای طراحی مناسب کابینت آشپزخانه نیاز دارید آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

کابینت آشپزخانه یکی از مهم ترین وسایل در آشپزخانه است که از تنوع زیادی در مدل ، جنس و رنگ برخوردار است.

تصمیم گیری در انتخاب کابینت های آشپزخانه می تواند بسیار دشوار باشد. چه شما قصد داشته باشید که تغییراتی کوچک در کابینت های آشپزخانه تان به وجود آورید و یا دکوراسیون آشپزخانه خود را به کلی تغییر دهید، این توصیه ها به شما کمک خواهد کرد که فرایند تغییر را بدون نگرانی آغاز کنید. کابینت ها یکی از مهم ترین بخش هایی هستند که در هنگام تغییر دکوراسیون آشپزخانه باید مد نظر قرار دهید.

کابینت ها اولین وسیله ای هستند که در بدو ورود هر کس به درون آشپزخانه جلب توجه می کنند. کابینت ها ممکن است همه فضای دیوار و یا بخشی از فضای دیوار آشپزخانه شما را اشغال کنند از این رو باید در هنگام انتخاب رنگ و طرح کابینت دقت لازم را داشته باشید. در این بخش شما را با پرطرفدارترین رنگ های کابینت آشنا می سازیم.  معمولا افراد از ریسک کردن و استفاده از رنگ های شاد و متفاوت در کنار هم می ترسند و در نتیجه اکثرا رنگ سفید را برای کابینت ها و طراحی آشپزخانه های خود برمی گزینند. درست است که کابینت رنگ روشن مثل سفید رنگی زیبا ، دلباز ، در دسترس و همیشه روی مد است اما انتخاب رنگ های دیگر می تواند تفاوت چشم گیری بین محیط شما و دیگران ایجاد کرده و هم چنین تاثیر مثبتی در خلق و خوی شما بگذارد. انتخاب رنگ‌های روشن برای فضاهای کوچک مناسب می باشند زیرا ظاهری مطلوب و ملایم به دوراز شلوغی به فضا می دهند.

انتخاب دکوراسیون آشپزخانه

اولین نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد انتخاب دکوراسیون آشپزخانه است. ابتدا نوع دکوراسیون و سبک مورد نظر برای اجرا در فضای آشپزخانه باید مشخص شود. اصولاً طراحی آشپزخانه به دو صورت مدرن و کلاسیک انجام میشود و بر اساس این دو سبک میتوان اقدام به انتخاب نوع کابینت نمود. مدل هایی که برای آشپزخانه های مدرن انتخاب میشوند بسیار ساده هستند و از نظر عرضی نسبت به مدل کلاسیک کم عرض تر میباشند. آن ها معمولاً وزن بسیار سبکی دارند و به صورت تک رنگ طراحی میشوند. رایج ترین نوع آن ها از جنس PVC و های گلاس هستند. در مقابل کابینت کلاسیک از جنس چوب بوده و طراحی آن بی نظیر و منحصر بفرد است. آن ها نسبت به مدل های مدرن ارتفاع کمتر و عمق بیشتری دارند.

بررسی چند عامل اصلی در انتخاب مدل کابینت آشپزخانه راهنمای شما خواهد بود. ابتدا تصمیم بگیرید آیا دکوراسیون آشپزخانه قرار است بازتابی از دکوراسیون داخلی منزل باشد یا خیر؛ در اکثر مواقع دکوراسیون آشپزخانه بیانگر طرح کلی دکوراسیون خانه است، ولی اینکه آشپزخانه متفاوت از سایر فضا های منزل طراحی شود و دکوراسیون و حس و حال مخصوص خود را داشته باشد چندان عجیب نیست. پس از تصمیم گیری درباره این موضوع میتوانید بر انتخاب طرح و مدل کابینت آشپزخانه تمرکز نمایید.

حداکثر استفاده را از فضا داشته باشید :

سعی کنید که از هر سانتی متر نهایت استفاده را ببرید. یک آشپزخانه اثربخش، شما را شاد نگه خواهد داشت! محلی عالی برای به حداکثر رساندن فضا، آشپزخانه شماست.

کابینت از آن چیزهایی است که هیچ کس تا وقتی تغییرش نداده، متوجه تاثیرش در دکوراسیون خانه نمی شود. خیلی وقت ها انتخاب درست طرح و رنگ برای کابینت های آشپزخانه چنان نتیجه دلچسبی دارد که شما را از ایجاد تغییر در بقیه بخش های خانه بی نیاز می کند.

اما انتخاب کابینتی که هم به سلیقه صاحبخانه بخورد و هم متناسب با جیب او باشد کار سختی است.برای اینکه بدون هزینه اضافی بهترین انتخاب را برای آشپزخانه تان داشته باشید، باید چهار نکته اساسی را رعایت کنید. نکاتی که حاصل سال ها تجربه یک مدیرعامل شرکت چیدمان و همکارانش در این حوزه است.

اصول انتخاب رنگ کابینت

استفاده از انواع رنگ در طراحی کابینت، محدودیتی ندارد و با توجه به سلیقه‌ی افراد  متفاوت خواهد بود. رنگ کابینت آشپزخانه باید با نمای کلی دکوراسیون داخلی منزل شما انتخاب شود و متناسب با متراژ آشپزخانه ‌تان باشد. به این معنی که در آشپزخانه‌هایی با متراژ کوچک، از رنگ‌های روشن‌تر و بازتاب کننده نور استفاده کنید تا آشپزخانه‌ی دلبازتری را تجربه کنید.

رنگ هایی که شما برای کابینت انتخاب می کنید، بسیار مهم است.هیچ وقت بیشتر از دو رنگ استفاده نکنید. این کار به خصوص در آشپزخانه های کوچک جز شلوغی هیچ نتیجه دیگری ندارد. به کار گرفتن رنگ های مکمل کار شما را بسیار جذاب می کند. می توانید برای فضاهای کوچک و کم نور از رنگ های روشن و گرم یا تلفیقی از رنگ سرد و گرم که رنگ گرم آن غالب تر باشد، استفاده کنید.

در شرایطی که انتخاب همه ی اجزای تشکیل دهنده ی دکور آشپزخانه انجام شده و تنها سفارش و اجرای کابینت باقی مانده است، بهتر است رنگ کابینت ها را در تناسب با رنگ پس زمینه و سایر قسمت های آشپزخانه در نظر بگیرید. رنگ کاشی های آشپزخانه، کاغذ دیواری و کف پوش فضا در این زمینه ملاک قرار می گیرد و انتخاب شما بر اساس تطابق رنگ با آن ها صورت خواهد گرفت. شما می توانید از پالت رنگ های پیشنهادی فروشگاه ها را برای ست کردن پس زمینه با رنگ کابینت های خود کمک بگیرید.

تن های بی رنگ مثل کرم، خاکی، بژ و دیگر رنگ های زمینی برای آشپزخانه بسیار مناسب هستند. این رنگ ها به لوازم منزل ثبات و استحکام می دهد و یک فضای آشپزی گرم، آرام و بسیار رضایت بخش برای شما ایجاد می کند. این رنگ ها خیلی خوب با رنگ های دیگر ست می شوند و فضای آرامی را با خود به ارمغان می آورند.

بهترین رنگ ها برای کابینت ام دی اف رنگ ابتدا رنگ چوب است سپس رنگ سیاه و سفید درکنار در کابینت ام دی اف طرفدار زیادی دارد. برای تنوع میتوانید از رنگ های شاد مختلف استفاده نمایید اما بهتر است در کنار آن از یک رنگ خنثی حتما استفاده نمایید که بعد از مدت کوتاهی باعث دلزدگی نشود. اگر از رنگ خیلی شاد مانند قرمز استقاده می نمایید بهتر است از یک رنگ خنثی تیره استفاده نمایید مانند طوسی. زیرا استفاده از رنگ های جیغ و رنگ روشن میتواند باعث ازار چشم شود.

چرا باید به رنگ کابینت توجه کنیم ؟
  • رنگ و طرح کابینت ها، بر روی دکوراسیون منزل شما اثر گذارند.
  • رنگ کابینت اولین چیزی است که در بدو ورود به آشپزخانه، در نظر افراد جلب توجه می کند.
  • رنگ کابینت ها باید با رنگ دیوارها یا کاغذ دیواری، پارکت و سرامیک ها هم خوانی داشته باشد.
  • کابینت ها غالبا همه ی فضای دیوار آشپزخانه یا بیشتر آن را، به خود اختصاص می دهند.
  • رنگ کابینت ها، مکمل دکوراسیون و لوازم منزل هستند.
کابینت ها از نظر سبک :

کابینت ها را به طور کلی از نظر سبک طراحی به دو نوع کابینت های مدرن و کلاسیک دسته بندی می کنند.کابینت های کلاسیک معمولا دارای ارتفاعی کمتر از کابینت های مدرن و عرض و عمقی بیشتر نسبت به آنها هستند. به کابینت های کلاسیک گاهی کابینت های فریم دار هم گفته می شود؛ برای اینکه چهار چوب ساختاری این کابینت ها کاملا معلوم است و به همین دلیل بین درهای کابینت در انواع کلاسیک کمی فاصله وجود دارد.

کابینت کلاسیک

در کابینت کلاسیک معمولا از چوب رنگ نشده استفاده میشود. کابینت کلاسیک کمترین اجزای زائد را دارد و کمترین تزئینات بر روی آن انجام می شود اما در کنار سایر اجزا و تزئینات آشپزخانه زیبایی خیره کننده ای خلق می کند. کابینت کلاسیک باید کاملا قرینه باشد تا در زیبا ترین حالت خود قرار بگیرد؛ بنابراین برای آشپزخانه های بزرگ و بدون زاویه مناسب است و استفاده از کابینت کلاسیک برای دکوراسیون آشپزخانه کوچک پیشنهاد نمی شود. همانطور که بیان شد، متریال اصلی کابینت کلاسیک از چوب است. از آنجا که چوب قدیمی ترین متریال ساخت کابینت محسوب می شود برای طراحی کابینت کلاسیک کاملا ایده آل به نظر می رسد. با توجه به این نکات کابینت کلاسیک با ترکیب رنگ سفید، کرم یا بژ، بهترین هماهنگی با سایر اجزای آشپزخانه و یراق آلات را دارد و به کار بردن آن بسیار مرسوم است. از طرف دیگر چوب و رنگ طبیعی آن ساختاری طبیعی به فضای خانه میبخشند و محیط را گرم تر نشان میدهند. علی رغم سادگی در رنگ، کابینت کلاسیک میتواند طرح ها و ابزارکاری های گوناگون و جذابی داشته باشد که زیبایی آشپزخانه را به حد کمال برساند؛ به علاوه سادگی کابینت کلاسیک در کنار ترکیب رنگ کف آشپزخانه و دیوارها جلوه زیبایی به فضای آشپزخانه خواهد بخشید. در کنار این ها، استفاده از حاشیه های ابزار کاری شده و درب های شیشه ای برای کابینت کلاسیک، جلوه بصری و جذابیت خاصی به طرح آشپزخانه کلاسیک شما خواهد بخشید و با حفظ سبک زیبای قدیمی جلوه ای مدرن به خانه خواهد داد. کابینت های کلاسیک خود به سه بخش عمده، چوب، روکش چوب و ممبران دسته بندی می شوند.

کابینت مدرن

طراحی مدرن برای افراد مختلف معانی متفاوتی دارد، اما به طور کلی سبک طراحی که از سنت ها فاصله میگیرد را و با خلاقیت ها همراه میشود را مدرن می نامند. طراحی مدرن از اواخر جنگ جهانی دوم شکل گرفت و از مشخصه های اصلی آن طراحی ساده و با سطوح صاف و تزئینات کم میتوان نام برد. ویژگی هایی که در کابینت مدرن هم به خوبی قابل تشخیص هستند. کابینت مدرن را از درها و فریم های براق، زاویه دار و ساده ای که دارند می توان تشخیص داد. طرح های امروزی کابینت مدرن بازتابی از دکوراسیون و سبک طراحی مبلمان معاصر؛ ترکیبی از زوایا و انحنا های تند، است. کابینت جزیره در آشپزخانه عنصر دگری ایست که به زیبایی هر چه بیشتر این طرح های زاویه دار کمک میکند و از طرف دیگر فضای مناسب برای اجاق گاز و سینک ظرفشویی فراهم می آورد.

متریال اولیه کابینت مدرن ممکن است هر نوع ماده ساخت بشر باشد. در برخی طرح های فوق مدرن از فلز، پلاستیک، بتون و شیشه هم استفاده می شود. شیشه های نیمه مات هم در طراحی کابینت مدرن بسیار کاربرد دارند. اما در معنی عام تر به کابینت های ساده و صاف ام دی اف یا روکش دار، کابینت مدرن می گویند. برای رسیدن به طرح مدرن تر میتوان از روکش های طرح دار و اغراق شده هم کمک گرفت.

بر خلاف کابینت کلاسیک که از یک نوع چوب ساخته می شود، کابینت مدرن می تواند ترکیبی از متریال مختلف مانند چوب، شیشه و فلز باشد تا احساس متفاوتی را در دکوراسیون آشپزخانه ایجاد نماید.

رنگ از دیگر مشخصه های کابینت مدرن است. اگر چه رنگ طبیعی چوب در طراحی کابینت مدرن کاربرد دارد؛ رنگ های خاص تر مانند قرمز، آبی، زرد، سبز و حتی نارنجی هم در طراحی کابینت مدرن بکار می رود. فارغ از رنگ و مواد اولیه، کابینت مدرن از شکل ظاهری، درهای صاف براق و طرح های ساده و بدون اجزای اضافی که دارند قابل شناسایی هستند. نه قسمت های ابزارکاری شده دارند، نه تاج و زیر چراغ دارند؛ در عوض سطوحی صاف، براق و رنگی دارند. سادگی کابینت مدرن، آشپزخانه را بزرگ تر و جادار تر نشان می دهد و برای آشپزخانه های کوچک و متوسط آپارتمان های کوچک شهری کاملا مناسب است. همچنین اگر در آشپزخانه پنجره های زیادی بکار رفته باشد، کابینت مدرن برای طراحی آشپزخانه انتخاب مناسب تری است.

جنس کابینت

برای ساخت بدنه‌ی کابینت، معمولا از MDF استفاده می‌شود. اما سایر قسمت‌های کابینت که در معرض دید قرار دارند، می‌تواند از هر متریالی مانند هایگلاس، MDF، ممبران، چوب و غیره باشد.

از آنجا که سطح رویه‌ی کابینت، مستقیما در معرض رطوبت، گرما، سرما، ساییدگی و سایر عوامل آسیب زننده قرار دارد، بنابراین لازم است از مواد و متریال مستحکمی که متناسب با نیاز کاربری‌ تان است استفاده کنید و در این باره حتما تحقیق و بررسی کافی را انجام دهید.

کابینت ام دی اف

در سال های قدیم بیشتر کابینت ها از فلز ساخته میشدند؛ ولی چند سالی است که کابینت های فلزی کاملا از رده خارج شده اند و کابینت های جدید جای آن ها را گرفته اند. این مدل های کابینت مدرن با عنوان کابینت ام دی اف در بازار مطرح هستند. ام دی اف در حقیقت نوعی تخته فیبر است که به روش خشک، فشرده و تولید می گردد. سپس یک لایه آغشته به چسب تحت فشار و حرارت دستگاه پرس بر روی تخته چسبانده میشود. اسامی مختلف و عناوینی که در صنعت کابینت میشنوید معمولا اسامی و جنس لایه های رویی چسبانده شده به تخته است و در مغزی تفاوتی با هم ندارند.

کابینت ام دی اف در برابر رطوبت هوا مقاوم است و آسیب زیادی نمی‌ بیند و به همین علت کاربرد آن در محیط آشپزخانه که هنگام آشپزی رطوبتش بالا می‌ رود، منطقی و مناسب به نظر می‌رسد. علاوه بر ساخت کابینت، از این ترکیب در ساخت مبلمان، میز و صندلی، دکور و کف‌سازی اتاق‌ها نیز استفاده می‌شود. ام‌دی‌اف در برابر حرارت فوق‌العاده مقاوم و عایقی مناسب در برابر صدا است. هرچند در ساخت ام‌دی‌اف از برخی مواد شیمیایی استفاده می‏شود که مانند فرمالدیید ممکن است مقداری آلودگی هوا به همراه داشته باشد اما چون در ساخت آن از ضایعات دورریختنی چوب استفاده می‌شود، به جلوگیری از قطع درختان و همچنین به پاکیزگی محیط زیست نیز کمک زیادی می‌کند. در اغلب کشورها، ساخت ام‌دی‌اف به این خاطر که نوعی بازیافت مواد دورریختنی را به دنبال دارد طرفداران زیادی دارد و مردم و دوستداران محیط زیست از این صنعت حمایت می‏کنند.

کابینت هایگلاس

کابینت های گلاس در حقیقت همان مغزی ام دی اف است که با لایه های گلاس روکش می شود. کابینت های گلاس براق است و خط و خش را کمتر نشان میدهد و البته قیمت مناسبی دارد. این عوامل باعث شده کابینت های گلاس بر سر زبان ها بیافتد و استفاده از آن در کابینت آشپزخانه مرسوم شود. در انتخاب کابینت های گلاس توجه نمایید که هر چه رنگ کابینت های گلاس تیره تر باشد لکه ها را راحت تر نشان میدهد و البته فراموش نکنید که کابینت های گلاس هم خط میافتد؛ تنها به علت این که براق است و نور را منعکس میکند، خط و خش های ایجاد شده در فاصله و زاویه خاصی قابل مشاهده هستند. اگر میخواهید کابینت آشپزخانه کمترین میزان لک و خطوط را نشان بدهد کابینت های گلاس طرح دار رنگ روشن بهترین انتخاب ممکن خواهد بود.

نکاتی در باب نگهداری و مراقبت از کابینت آشپزخانه :

نگهداری و مراقبت از کابینت آشپزخانه مانند طراحی اصولی آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. در زیر نکات ارزشمندی را در باب نگهداری و مراقبت از کابینت ارائه می‌ دهیم:

  • از قرار دادن وسایل سنگین در کشوهای کابینت‌ها خودداری کنید. چراکه امکان شکسته شدن الیاف کف کشوها وجود دارد.
  • در برخی موارد، قرار دادن وسایل سنگین منجر به شکستن کابینت نمی‌شود، اما به مرور زمان سبب ایجاد انحنا و قوس در کابینت می‌شود.
  • برای اتصال سینک حتما از چسب‌های ضد آب استفاده کنید. در صورت کنده شدن نوارهای دور کابینت به سرعت برای تعویض آنها اقدام کنید، در غیر این‌صورت ممکن است چوب کابینت آسیب ببیند و به اصطلاح باد کند.
  • به طور منظم، زیر کابینت‌ها را نظافت کنید. آلودگی و عدم بهداشت مناسب سبب تجمع موجودات و حشراتی می‌شود که ممکن است به کابینت‌های آشپزخانه آسیب برسانند.
  • بخش‌های چوبی کابینت را هرگز با آب نشویید.
  • از قرار دادن وسایل داغ و پر حرارت را بر روی کابینت‌ها اجتناب کنید.
  • از لولاها و ریل‌های مناسب استفاده کنید.
  • هرگز درب‌های کابینت‌ها و همچنین کشوها را به مدت زمان طولانی باز نگذارید؛ این کار سبب آسیب رساندن به لولاها و ریل‌ها می شود.
  • هر چند وقت یکبار پیچ‌های کابینت‌ها را تعویض کنید.
  • به طور هفتگی و ماهانه کابینت آشپزخانه را تمیز و نظافت کنید.
  • از استفاده از مواد شوینده و سفید کننده اجتناب کنید.
سخن پایانی :

از آشپزخانه به عنوان قلب هر خانه‌ای یاد می‌ شود، بنابراین با طراحی مناسب کابینت آشپزخانه ، می‌ توان شور و نشاط خاصی به خانه بخشید. با پیشرفت بشر در علوم مختلفی از جمله طراحی داخلی و معماری، طراحی کردن کابینت‌ های زیبا، کاربردی و مستحکم امروزه بیشتر از گذشته انجام می شود.

 وجود کابینت‌های شیک و بادوام، اگرچه مانند هر امر دیگری، هزینه‌ بر است اما بکارگیری بهترین روش‌ها، متریال و طراحان حرفه‌ای باعث می‌ شود، کابینت‌ های منتخب شما، سال‌ ها مورد استفاده قرار بگیرند و آشپزی و کارکردن در آشپزخانه را به امری لذت‌ بخش تبدیل کنند.

و در پایان از این که این مقاله را در وب‌سایت فورس کالا مطالعه کرده‌اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم  مطالب برایتان سودمند و کاربردی بوده باشد.

نظرات کاربران

  • تا به حال هیچ نظری برای این مقاله ثبت نشده است.

فرم ارسال نظر

نام و نام خانوادگی :
متن نظر :
CAPTCHA Image
کد امنیتی داخل تصویر را در کادر بالا وارد نمایید.